Ga naar hoofdinhoud

CNV benieuwd naar vernieuwd cao-overleg

Op 10 september zitten vertegenwoordigers van werkgevers en werknemers weer aan tafel om verder te onderhandelen over een nieuwe cao beroepsgoederenvervoer. “De werkgevers geven nu aan dat ook wat hen betreft de cao-loze periode lang genoeg heeft geduurd in het beroepsgoederenvervoer. Op 10 september hoor ik graag hóé belangrijk TLN dat vindt”, stelt onderhandelaar Tjitze van Rijssel van CNV Vakmensen.

cao beroepsgoederenvervoerVan Rijssel overlegde afgelopen weekeinde met de cao-commissie vanuit de sector over de uitnodiging van de werkgevers om het cao-overleg te hervatten. “In een eerste verkenning heb ik de werkgevers duidelijk gemaakt dat er echt serieuze dingen moeten worden besproken die 10e september. En de elementen van ons ultimatum – dat dateert van maart – tellen daarbij zwaar.”

Dat ultimatum behelsde onder meer een loonsverhoging van 3 procent en het afschaffen van de vrijwillige tijd-voor-tijdregeling.

Volgens Van Rijssel zal CNV Vakmensen de acties en manifestaties in het beroepsgoederenvervoer gewoon voortzetten. “Opnieuw lijkt bewezen dat werkgevers die voldoende hinderlijk vinden om zo weer richting onderhandelingstafel te gaan. Uiteraard schorten wij al die acties graag op zodra een onderhandelingsresultaat daartoe aanleiding biedt. Daar is het immers allemaal om te doen, een goede toekomst voor de sector voor werknemers én werkgevers. Enfin, 10 september weten we al weer iets meer.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer