Ga naar hoofdinhoud

DHL gaat elektrische auto’s bouwen

De Deutsche Post DHL wil zich op het gebied van elektromobiliteit nog beter gaan positioneren. De onderneming heeft daarom het bedrijf Streetscooter uit Aken overgenomen. Bij de overname gaan alle 70 medewerkers mee.

DHL Streetscooter

De overname, die nog goedgekeurd moet worden door de mededingingsautoriteiten, is een logisch vervolg op de samenwerking die DHL en Streetscooter al sinds 2011 hebben. Samen hebben ze een elektrisch voertuig speciaal voor de postbezorging ontwikkeld, waarvan een eerste prototype in 2012 werd getoond. De eerste voorserie voertuigen rijden inmiddels rond. Ongeveer 20 voertuigen maken deel uit van de elektro-vloot die rijden voor het pilotproject ‘CO2-vrije toegang Bonn’. In Bonn wil de Deutsche Post DHL tot aan 2016 het gehele wagenpark gaan elektrificeren. Inmiddels zijn ook al 50 andere Streetscooters in Duitsland aan het werk voor de Deutsche Post DHL. In totaal moeten er begin 2015 zo’n 100 DHL-Streetscooters post en pakketten af gaan leveren in Duitsland.

De overname omhelst alle ontwikkelings- en productierechten als ook alle medewerkers. Oorspronkelijk is Streetscooter ontstaan als een spin-off van de RWTH Aken en als consortium van 80 bedrijven uit de automobiel- en aanverwante industrie. Sinds 2013 is het bedrijf gehuisvest in de voormalige Talbot-/Bombardierfabriek en zijn er 200 Streetscooters geproduceerd. Ook in de toekomst zal nauw samengewerkt worden met de RWTH.

 

2 reacties op “DHL gaat elektrische auto’s bouwen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer