Ga naar hoofdinhoud

Dometic schenkt IVA een airco servicestation

Dometic Benelux account manager AirCon Joost Bouwmeister overhandigt de Waeco ASC 2500 aan Henk Wildschut van IVA Driebergen.

Dometic Benelux heeft aan de Business School IVA Driebergen een Waeco airco servicestation geschonken. De milieuvriendelijke en zuinige ASC 2500 machine wordt door IVA Driebergen in haar opleidingen gebruikt voor het nieuwe vak Commerciële Techniek (ComTech).

Dometic Benelux account manager AirCon Joost Bouwmeister overhandigt de Waeco ASC 2500 aan Henk Wildschut van IVA Driebergen.
Dometic Benelux account manager AirCon Joost Bouwmeister overhandigt de Waeco ASC 2500 aan Henk Wildschut van IVA Driebergen.

“In het vak Commerciële Techniek wordt studenten technische kennis bijgebracht die ze in het autobedrijf kunnen gebruiken om geld mee te verdienen”, aldus Henk Wildschut, Hoofd Technisch Centrum bij IVA Driebergen. “Een airco servicestation is hier een goed voorbeeld voor. We laten de studenten zien dat investeren in equipment geld oplevert en wat ze moeten doen om de investering rendabel te maken.” IVA Driebergen biedt verschillende technisch-commerciële thema’s aan de studenten, ze hebben daarvoor geen diepgaande technische kennis nodig. “We bieden studenten onder de noemer ‘Blended Learning’ klassikaal thema-lessen waarin we ze de basis van het airconditioningsysteem uitleggen“, vervolgt Wildschut. “Daarna verdiept de student zich individueel verder in het onderwerp door middel van e-learning modules.”

Casus

Nadat de student de e-learning module met voldoende resultaat doorlopen heeft, volgen één of meerdere praktische opdrachten. Wildschut: “Met het Waeco servicestation moeten de studenten een airconditioningsysteem van een auto legen, vacumeren, opnieuw vullen en testen. Het thema wordt afgerond met een casus waarbij de student moet berekenen hoe hij met het apparaat geld kan verdienen.” Na de afronding van het thema wordt de kennis van de student getoetst en bij een goed resultaat afgesloten. Een IVA student doorloopt ongeveer 12 tot 14 verschillende thema’s. “Met deze schenking is het belang van een goede samenwerking met het bedrijfsleven weer benadrukt”, aldus Wildschut. “En dit is wat onze opleidingen zo waardevol maakt.”

De schenking is voortgekomen uit contact tussen IVA Driebergen en Dometic Benelux Sales Manager René Plomp. René studeerde van 1986 tot 1988 aan de IVA Driebergen. In ruil voor de schenking heeft IVA Driebergen een deel van de vitrine in de hal van het Technisch Centrum gereserveerd waar Dometic haar producten kan presenteren.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer