Ga naar hoofdinhoud

Drie DAF trucks voor Ambrosius Transporten

Ambrosius Transporten uit Hoogeveen heeft onlangs drie nieuwe DAF-trekkers in gebruik genomen. Het betreft een tweetal DAF XF FTP trekkers en één DAF CF FT, opgebouwd door DAF-truckdealer Sent Waninge.

Ambrosius

De drie-assige DAF trucks zullen worden ingezet voor het transport van hoogwaardig wapeningsstaal en buizen, de DAF CF zal worden ingezet in de winkeldistributie. Alle drie de voertuigen zijn uitgerust met een 440 pk sterke MX-11 motor, gekoppeld aan een automatische transmissie. Ook zijn de voertuigen voorzien van verschillende veiligheidssystemen, waaronder Adaptive Cruise Control met Forward Collision Warning en Lane Departure Warning. Ook worden de chauffeurs tijdens het rijden actief gecoached door middel van DAF Driver Performance Assist (DPA), hetgeen een gunstige invloed op het brandstofverbruik zal hebben.

Ambrosius Transporten is een modern bedrijf welke beschikt over professioneel materieel voor tal van toepassingen. De circa 90 trekkende eenheden en 170 getrokken eenheden kennen diverse maten en uitvoeringen. Het wagenpark bestaat onder andere uit: trekkers met autolaadkraan, open trailers, semi-diepladers, tautliners met schuifdak , koel-vries combinaties en kastentrailers. Recent zijn de aandelen van Ambrosius overgenomen door Zandbergen uit Limmen. In deze combinatie beschikken de bedrijven over een landelijk dekkend netwerk, met een gezamenlijk wagenpark van plusminus 300 trekkende eenheden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer