Ga naar hoofdinhoud

Keurmerken voor Van de Scheur en Van den Top

Van de Scheur Logistiek uit Vianen en Van den Top Transport uit Lunteren hebben beide het Keurmerk Transport & Logistiek behaald. Dit betekent dat kwaliteit en vakmanschap in de bedrijfsvoering zijn gewaarborgd, met aandacht voor onder andere communicatie, duurzaamheid, interne processen en maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO).

Scheur-keurmerk-jpg
Vlnr: Brian Meijdam, Henk van de Scheur en Emile van der Weg (TLN)

Directeur Henk van de Scheur en projectcoördinator Brian Meijdam ontvingen het certificaat uit handen van Emile van der Weg van Transport en Logistiek Nederland. Henk van de Scheur: “De kracht van het Keurmerk-traject is dat we intensief en kritisch gingen kijken naar onze eigen bedrijfsprocessen. Logistiek is een markt waarin veel veranderingen plaatsvinden. Deze veranderingen kunnen gevolgen hebben voor je processen van nu, maar ook voor die van de toekomst. Dit hebben we als team opgepakt en verwerkt in onze visie, missie en doelstellingen. Vervolgens zijn we ermee aan de slag gegaan, waarbij we ons heel goed realiseren dat er nog vele stappen zullen volgen.” “Door slim met ons transportmanagementsysteem van leverancier Tans om te gaan, zijn we in staat om processen beter te borgen, te volgen en te sturen indien dat nodig is. Bijvoorbeeld de CO2-uitstoot van onze vrachtauto’s – deze kunnen we terugzien door middel van de X-server, een routeoptimalisatiemodule van ons TMS. Met dit inzicht kunnen we beter en sneller sturen, zodat ons doel – een zo laag mogelijke uitstoot – te realiseren is. Waarom zou je een nieuw systeem willen bedenken, terwijl je het met je eigen TMS en met name de rapportages kan regelen?”, aldus Brian Meijdam, projectcoördinator bij Van de Scheur Logistiek.

Van links naar rechts: medewerker Bart Sluiter en directeuren Jan Schimmel en Marco van den Top
Van links naar rechts: medewerker Bart Sluiter en directeuren Jan Schimmel en Marco van den Top

Voor directeur Jan Schimmel van Van den Top Transport was het keurmerktraject een goede ervaring. “Het kost natuurlijk wel veel tijd en schrijfwerk, niet mijn favoriete activiteit. De grootste winst is dat processen en activiteiten nu goed omschreven zijn, zodat er duidelijkheid is in het bedrijf en werkzaamheden en activiteiten makkelijker kunnen worden overgenomen. Dit past ook goed bij de korte communicatielijnen en een hardwerkende, no-nonsense cultuur van Van den Top.”

Van den Top Transporten is opgericht in 1973 en gevestigd in Lunteren, Gelderland. Betrouwbaarheid is de belangrijkste pijler onder het bedrijf. Opdrachtgevers waarderen ook de gespecialiseerde vormen van dienstverlening, zoals transport van staalconstructies, auto’s met montagekraan en zeecontainer transport. Van den Top heeft ook 7 autokranen voor het plaatsen van glas. Door de speciale ‘glasjib’ is het mogelijk om glas door het kozijn heen te steken en binnenbeglazing te plaatsen.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer