Ga naar hoofdinhoud

Yusen en Ýnci starten partnerschap

Wereldwijd logistiek dienstverlener Yusen Logistics heeft een belangrijke strategische samenwerkingsovereenkomst afgesloten met het Turkse Ýnci Logistics, een dochteronderneming van Ýnci Holding. Deze samenwerking in de logistieke sector betekent een belangrijke stap voor beide partijen, niet alleen voor de lokale Turkse markt maar ook voor de internationale sector. Yusen en Ýnci Logistics versterken hun posities in de sector met een 32 procent partnerschap.

FOTO 2_Cihan Elbirlik_Ian Veitch

Yusen Logistics staat is een top vijftien speler in de logistieke bedrijven wereldwijd. Met kantoren in 40 verschillende landen en 17.000 medewerkers levert Yusen Logistics air- en ocean freight forwarding, wegtransport en contract logistics services.
Yusen Logistics startte haar activiteiten in Turkije op 1 oktober 2012 onder de naam Yusen Logistics Turkey. Ýnci Logistics, een onderdeel van de Ýnci Holding, werd opgericht in 1997 en biedt binnenlandse en internationale logistiek, supply chain oplossingen en supply chain consultancy diensten. De samenwerking tussen deze twee bedrijven, Ýnci Logistics en Yusen Logistics, werd vandaag officieel aangekondigd in het Divan Hotel in Istanbul.
Door deze samenwerking ontstaat volgens beide partijen ‘een sterke speler’ die geheel tegemoet kan komen aan de wensen van klanten die op zoek zijn naar kwalitatief hoogwaardige logistieke diensten en additionele services op de Turkse markt. Door de samenwerking ontstaat een combinatie van de wereldwijde logistieke expertise van Yusen Logistics met de expertise van Ýnci Logistics op de binnenlandse markt.
Deze samenwerking zal Yusen Logistics in staat stellen om haar positie op de Turkse markt te versterken en biedt voor Ýnci Logistics de mogelijkheid om haar activiteiten naar een wereldwijd niveau op te schalen. Door de groeiende Japanse en Turkse economie stijgt bovendien de behoefte aan internationale logistieke diensten van hoge kwaliteit, waarin deze samenwerking geheel kan voorzien.
De samenwerking maakt het voor Ýnci Logistics mogelijk om haar investeringsprogramma uit te breiden en zakelijke groei te versnellen door het aanbieden van een netwerk van agenten en een portfolio van intercontinentale logistieke diensten via Yusen Logistics.
Perihan Ýnci, president van Ýnci Holding: “Logistiek is een belangrijke aanjager van economische groei, zowel in Turkije als wereldwijd. In de Turkse logistieke sector, met een actuele waarde van 80-100 miljard USD en met een verwachte stijging naar 108-140 miljard USD rond 2017, hebben we onze positie nu kunnen versterken door deze samenwerking met de NYK Group. Deze samenwerking weerspiegelt de toename van de Turkse internationale handel en de noodzaak van concurrerende oplossingen voor de export naar een groeiend aantal landen, alsmede de behoefte aan wereldwijde merken op de Turkse binnenlandse markt. We zijn nu in een positie om onze ontwikkeling in de sector te versnellen, omdat Yusen Logistics al actief is in landen waar sprake is van een concentratie van de Turkse buitenlandse handel. Wij vertrouwen erop door deze samenwerking zowel de belangen van de Turkse klanten op de mondiale markt als ook mondiale klanten in Turkije te kunnen bedienen.”
Ian Veitch, Managing Director, Yusen Logistics Europe voegt toe: “Ik ben verheugd om deze samenwerking te kunnen bekrachtigen en we kijken uit naar de samenwerking met Ýnci Logistics om activiteiten in deze regio te vergroten. Yusen Logistics heeft ambitieuze groeiplannen op de Turkse markt, waar we zien aanzienlijke mogelijkheden zien op zowel de korte als de lange termijn, zowel op het gebied van binnenlandse als internationale oplossingen. ”
“Ýnci Logistics is, als dochteronderneming van Ýnci Holding die ooit gestart is in de automobielsector, combineert nu de industriële logistieke ervaring die het in de loop der tijd in diverse sectoren had ontwikkeld in de Turkse markten met Yusen’s internationale expertise en wereldwijde infrastructuur. Beide bedrijven zullen zich blijven ontwikkelen en kunnen een kwalitatieve bijdrage leveren aan de logistieke sector. Ýnci Logistics biedt zeevracht en luchtvracht services richting Europa, Amerika, het Verre Oosten, het Midden-Oosten en Afrika, alsmede wegtransport en opslagmogelijkheden voor Europa en de GOS-landen. Met behulp van deze samenwerking streeft Ýnci naar een notering in de top 10 van logistieke dienstverleners in Turkije. Inci Logistics’ team van experts en geavanceerde technologische infrastructuur biedt maatwerk en value added supply chain-oplossingen gebaseerd op de behoeften van de industrie, groothandel en klanten in de dienstverlenende sector’’, aldus Cihan Elbirlik, president van Ýnci Logistics. Hakan Meriç, Managing Director van Yusen Logistics Turkije: “Yusen Logistics heeft Turkije gekozen als een centrum om te groeien en heeft haar positie als een speler in de regionale sector versterkt. Deze samenwerking geeft onze bedrijven substantiële volumes in de Turkse markt en stelt ons nog beter in staat om onze bestaande klanten te bedienen en aantrekkelijke oplossingen te bieden voor nieuwe klanten.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer