Artikel

Stralis LNG bij Iveco

Iveco laat op de Carrosserie Vakdagen Gorinchem de meeste actuele stand van zaken op het gebied van Euro 6 trucks zien. Primeur op de stand is de Stralis HI-ROAD Euro 6 met LNG af-fabriek.

CVD Gorinchem 2013 iveco

Dit type AT440S33 TP is voorzien van LNG (Liquified Natural Gas) en CNG (Compressed Natural Gas) tanks. Veelal wordt de Bio/groen gas variant LBG getankt worden, waardoor de totale emissie keten nog schoner wordt. De HI-ROAD LNG is een echte monofuel truck. De motor is geoptimaliseerd voor één soort brandstof en daardoor schoner en zuiniger. LNG/CNG voertuigen zijn vanwege de lage geluidsproductie Piek gecertificeerd, waardoor binnenstedelijk dag rand distributie mogelijk is.

In de Euro 6 markt heeft Iveco ook nog de Stralis met HI-eSCR, of wel SCR only. Het gepatenteerde Euro 6 systeem vraagt alleen om Adblue nabehandeling in de uitlaatkatalysator, waardoor er met de nieuwe 9,  11- en 13 liter commonrail motoren optimaal brandstofrendement gerealiseerd kan worden. Met HI-eSCR  blijven de lange service-intervallen gehandhaafd, hetgeen ook de kosten voor de ondernemer ten goede komt. De TCO is de focus geweest in de ontwikkeling van de Stralis HI-WAY Euro 6. Met de toepassing van DSE (Driving Style Evaluation) en IVECONNECT zijn rendementsverbeteringen van 4 – 9 procent mogelijk. Ook te zien op de stand van Iveco zijn de Trakker en de Eurocargo. Ook de lichtste Iveco, de Daily, ontbreekt niet.

Stand 264

www.iveco.nl

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven