Ga naar hoofdinhoud

EDITORIAL – De overeenkomst tussen Lorenzo Bas en Bob Dylan

Het zijn interessante tijden om in te leven. Niet alleen omdat we (hopelijk) nu eindelijk uit de Coronacrisis zijn en terug kunnen kijken op een tijd waarvan we later pas echt zullen weten hoeveel impact hij heeft gehad, ik zie ook tendensen in het zakenleven en cultuur die me fascineren. En die tendensen komen, hoe gek het ook klinkt, overeen. Daarom zie ik een parallel tussen de oude muzikant Bob Dylan en de nog relatief jonge transportondernemer Lorenzo Bas. [INHOUD | INDEX TTMnl2022_1_10]

door Arjan Velthoven – hoofdredacteur TTM.nl

Bob Dylan is een van de muzikanten die de auteursrechten (en in Dylans geval ook de publicatierechten) op zijn songs heeft verkocht. En dat zijn niet de minste liedjes hè. Blowin’ in the Wind, The Times They Are A-Changin’ en Like a Rolling Stone zijn stuk voor stuk klassiekers. Waarom dan die succesnummers verkopen? Eenvoudig: omdat de tijd er rijp voor is. De rechten brengen nu nog honderden miljoenen dollars op. Dylan ziet dat de huidige jeugd waarschijnlijk weinig binding heeft met zijn muziek en dat de inkomsten uit royalties zullen opdrogen. Dus dacht Bob: ‘nu de zaak verkopen en mijn nazaten hebben nooit meer financiële zorgen’.

Lorenzo Bas nam de leiding van het familiebedrijf Bas Group over van zijn ouders en bouwde het bedrijf uit tot een forse logistieke speler. Maar hij zag de afgelopen jaren ook dat hij de vooraf gestelde doelen behaald had en als hij met het bedrijf verder wilde groeien, er bijzonder fors geïnvesteerd moest worden, met onzekere uitkomst. Bas besloot het bedrijf van zijn familie te verkopen aan de Raben Group en kan op zijn 43ste gaan rentenieren, of kiezen voor nieuw avontuur.

De verkoop van de Bas Group past bij de huidige schaalvergroting in de transportsector, waar door de verkoop van alleraardigste familiebedrijven een groot deel van het middenkader wegvalt. Zowel Bob Dylan als Lorenzo Bas kunnen, met een fikse zak geld, gaan kiezen voor een nieuwe carrière. De kans dat Bob Dylan het op zijn leeftijd nog gaat proberen als transportondernemer lijkt me klein. Lorenzo Bas lijkt me echter een prima artiestennaam om het eens te proberen als singer-songwriter.

#verkocht
#bigmoney
#nieuwekansen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer