Ga naar hoofdinhoud

EDITORIAL – Waar haal je de energie vandaan?

Als ik deze woorden schrijf, gaat de laatste 2019-editie van TTM.nl bijna naar de drukker. Als u deze woorden leest, is het magazine echt gedrukt en ben ik met officieus kerstreces. [INHOUD | INDEX TTMnl2019_6_10]

December is de maand waarin de deadlines voor een volgend magazine nog even weg zijn en ik het me toesta de teugels iets te laten vieren. Iets, want het nieuws wordt natuurlijk altijd in de gaten gehouden. 2019 was een ongelooflijk druk jaar, als ik zo terugkijk, en met de miniredactie van TTM.nl krijg ik vaak de vraag: ‘hoe doe je dat toch allemaal en waar haal je de energie vandaan?’ Dan antwoord ik altijd dat ik met mijn creatieve job vaak energie krijg van hard werken. En ik probeer mezelf fit te houden met sport en rustige weekends. En ik kan, en daar ben ik dankbaar voor, terugvallen op een altijd stabiel en ondersteunend thuisfront.

Energie, ik heb er dus nog altijd voldoende van. Ook voor 2020. Maar de vraag ‘waar haal je de energie vandaan?’ is voor komend jaar misschien wel de belangrijkste. We zitten in een uitermate fascinerende tijd waarin de brandstoffen voor wegtransport steeds minder komen uit fossiele bronnen. Vooralsnog zijn die nog wel nodig, maar de opkomst en efficiency van bijvoorbeeld HVO en LNG zijn veelbelovend. Als het gaat om elektriciteit en waterstof zijn er meer vragen. Hoe wek je dat zo op dat er geen (extra) vervuiling optreedt? En is onze infrastructuur wel klaar voor het op grote schaal opladen van elektrische voertuigen? Om van een waterstofinfrastructuur nog maar te zwijgen…

Het zijn die vragen waar snel een antwoord op moet komen, want in 2020 worden er heel veel nieuwe elektrische (waterstof of BEV) bedrijfswagens op de markt gebracht. Eén ding is nu al duidelijk: de consument wil wel, maar hij moet bij de hand worden genomen. Wat betekent zo’n modern voertuig voor hem? Financieel, operationeel, en op het gebied van MVO? Het komende jaar gaan we in TTM.nl magazine zeker een antwoord op die vragen zoeken. Dat stel ik hierbij als prioriteit.

En over prioriteiten gesproken: als u het goed vindt ga ik nu de Kerstboom opzetten. Goede Kerstdagen en tot in 2020!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer