Voorkom kostbare fouten – bereken uw tolkosten automatisch • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Voorkom kostbare fouten – bereken uw tolkosten automatisch

Klopt uw offerte? Om een goede prijs voor een transportopdracht te kunnen bieden, moet u de te verwachten kosten kennen. Naast onder meer de brandstofkosten en loonkosten vormt de tol een steeds grotere kostenpost. Dit zou u kunnen doorberekenen aan klanten en verwerken in offertes en prijsopgaves. De oplossingen van PTV Group maken dat razendsnel mogelijk.

Door Jaap van Bussel, Manager business Unit Map Products PTV Group

In steeds meer Europese landen wordt tol geheven. Denk aan de kilometerheffing in België, de maut in Duitsland, in de toekomst tol op alle Bundesstrassen en de tolwegen in Frankrijk (péage). Het handmatig berekenen van tolkosten is een tijdrovende klus. Vaak gelden voor verschillende wegen weer andere tarieven, waardoor een fout snel is gemaakt. En zo’n fout kan u veel geld kosten.

Met de software van PTV Group is het mogelijk om voor bijna alle landen wereldwijd de tolkosten te berekenen. Razendsnel en eenvoudig, zodat u uw klanten vrijwel direct een doortimmerde offerte met een juiste prijsopgave kunt sturen.

Tolkosten in de software van PTV

Het ritplanningssysteem PTV Smartour stelt u in staat om alle orders met hulp van slimme algoritmes te verdelen over de beschikbare voertuigen. Het is mogelijk om van alle geplande ritten automatisch de tolkosten te berekenen, zodat u na elke planning exact weet wat u aan tol moet betalen.

Met TLNplanner kunt u één rit tegelijk plannen en nauwkeurig het aantal kilometers berekenen. Ook dit systeem geeft daarbij inzicht in de tol die onderweg moet worden betaald. Die kosten kunt u dus direct doorberekenen aan uw klant.

Bent u een softwareleverancier of beschikt u over uw eigen softwareontwikkelaars en wilt u uw systeem voorzien van de functionaliteit om tolkosten te berekenen? Kijk dan eens naar onze module xRouteserver, die eenvoudig in elk systeem kan worden geïntegreerd middels een API. Een automatische berekening van de tolkosten bespaart veel tijd aangezien er geen manuele invoer nodig is van adressen/ritten.

Kilometerheffing in Nederland

Mocht de kilometerheffing in Nederland werkelijkheid worden, dan kunt u ervan op aan dat PTV met haar oplossingen in een vroegtijdig stadium daarop is voorbereid. Zo was het geruime tijd voor de introductie van de Belgische kilometerheffing al mogelijk om de impact op de transportkosten door te rekenen met de planningsoplossingen van PTV Group.

Vele transportbedrijven in binnen- en buitenland hebben die functionaliteit gebruikt om hun klanten proactief te waarschuwen voor tariefsverhogingen bij ritten naar en door België. Op die manier hebben zij een ongewenste en voor veel opdrachtgevers onverwachte kostenverhoging zonder vervelende discussies kunnen doorberekenen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer