Ga naar hoofdinhoud

Vrachtwagenchauffeurs moeten voorrang krijgen bij COVID-19 vaccinatie

De Nederlandse overheid wil dat haar burgers zo min mogelijk reizen en mensen bezoeken om de verspreiding van het coronavirus zo veel mogelijk te voorkomen. Maar Vrachtwagenchauffeurs reizen misschien wel het meest van iedereen. Ze zijn altijd onderweg en komen op veel verschillende plekken. Voor hun eigen veiligheid, maar ook voor de gezondheid van anderen, is het belangrijk dat zij voorrang krijgen bij het toedienen van het COVID-19 vaccin.

Toegegeven, niet alle chauffeurs komen met heel veel mensen in aanraking. Soms is het verrekte eenzaam in de cabine, onderweg naar weet ik waar in Europa. Maar denk eens aan de chauffeurs in de supermarkt- en retaildistributie. Zij komen per dag op misschien wel tien plekken of meer, inclusief ontmoetingen met andere mensen. Niet dat ze daar dan onvoorzichtig zijn, maar elke potentieel besmette persoon die reist is er een te veel. Chauffeur of niet. Dus daarom, als het verzorgend personeel en de meest kwetsbare medemensen zijn ingeënt, kunnen de chauffeurs als eerste langs de vaccinatielocaties.

De afgelopen dagen hebben we de titel van dit blog als stelling geponeerd op diverse social media. Met een heel divers palet aan reacties. Over het algemeen is de verhouding voor/tegen ongeveer fifty-fifty. De suggestie maakte in ieder geval veel los. En ja, ook Corona-wappies kwamen langs om hun mening te geven. TTM.nl vroeg ook vertegenwoordigers uit de transport- en logistieke sector om een reactie, maar die toonden of geen interesse of wilden er de vingers niet aan branden.

Hoe het ook zij, de vaccinaties van chauffeurs kan niet snel genoeg beginnen. Al was het maar omdat al die resistente truckers dan in no-time de rest van Nederland van voldoende vaccins kunnen voorzien.  

4 reacties op “Vrachtwagenchauffeurs moeten voorrang krijgen bij COVID-19 vaccinatie

 • Jack joosten

  Jullie hebben echt een kabeltje los onder de deksel en wat ik nog wel het meest beschamende vind is, dat jullie mensen die kritisch zijn op dit beleid en op de vaccinatie wappies noemen. Volgens mij mag ik kritisch zijn over elk chemisch goedje, dat nog niet volledig getest is, zonder dan het predikaat “wappie” te krijgen.

  1. Ramon Teunissen

   Ben het helemaal met je eens Jack want de goedkeuring op de gentherapie is als test tot December 2023 als er te weinig data komt wordt goedkeuring meteen ingetrokken en dat veilig is ook nog maar de vraag want ze hebben helemaal nog geen data om dit te kunnen bevestigen bij teveel bijwerkingen wordt ook meteen steker eruit getrokken.Tot December 2023 is het gewoon een experimenteel iets ook zoiets dus de mensen die zich geroepen voelen om als testpersoon te gaan fungeren ga je gang maar ga geen mensen dwingen.

  2. Dennis Faintuch

   Klopt helemaal

   Dus voor mij momenteel geen vaccin.

 • J. Brandsma

  Hoe ver zijn jullie gezonken om mensen die zeer kritisch zijn omtrent de “covid-19 vaccinatie “wappies” te noemen, ga jullie schamen. Ik zal nooit maar dan ook nooit mijn lichaam laten inspuiten met de grootste rommel die gemaakt is, het is totaal onbekend wat dat vaccin met mijn DNA gaat doen en überhaupt of het wel werkt tegen de ziekte. Het vaccin is in zeer korte tijd ontwikkeld en het wordt nu getest op de mensen die al ingespoten zijn en die daar de vreselijkste bijwerkingen van ondervinden met soms de dood tot gevolg. En dit moet ik dan maar doen om andere mensen gezond te houden? en mijn eigen gezondheid daarvoor in gevaar brengen?, ik bedank daarvoor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer