Ga naar hoofdinhoud

Deeltjesteller VLT goedgekeurd door NMi

VLT, leverancier van moderne testapparatuur, heeft onlangs als een van de eerste Nederlandse fabrikanten NMi type-toelating gekregen (goedkeuring NMi T8967) voor haar Emissie Deeltjesteller (VLT-E9700). Met deze uitlaatgastester wordt de uitstoot gemeten – op basis van ionisatie – van fijnstofdeeltjes bij een voertuig in de werkplaats en/of (APK) keuringsstation.

Controle van het roetfilter is sinds 2017 een van de verplichte onderdelen van de APK-keuring. In 2018 is daar de visuele check van het filter bij gekomen. Nu komt daar in bovenop een daadwerkelijke meting van het roetfilter. Een extra meting om de werking van een roetfilter te kunnen vaststellen. Dit alles om het verkeer in Nederland en Europa schoner te krijgen.

De deeltjesteller (PN-meter) is eenvoudig in het gebruik. Via een menu leidt de deeltjesteller stap voor stap door de APK-keuring heen. Ruim binnen 1 minuut is de meting voltooid. De VLT-E9700 is stand-alone in te zetten, maar ook voorbereid voor communicatie met andere VLT apparatuur of pc via RS-232 en bluetooth.

De VLT-E9700  is in te zetten bij de komende verplichte meting van fijnstofdeeltjes bij dieselgerelateerde APK-keuringen, voor zowel personenwagens als bestel- en vrachtwagens.

De VLT-E9700  is werkend te zien tijdens Equipment Vakdagen van Autec, in haar showroom te Montfoort. Deze dagen vinden plaats van 10 t/m 12 november en zijn op afspraak te bezoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer