Ga naar hoofdinhoud

Rekos stapt uit HD PartsCenter

Onderdelenleverancier Rekos maakt geen deel meer uit van HD Partscenter. Dat maakt lntertruck bekend. Het afscheid van Rekos is een gevolg van de nieuwe strategie van HD Partscenter.

De veranderingen binnen de onderdelenwereld volgen elkaar in een hoog tempo op. Dit maakt het menig speler in de branche lastig. Bij HD Partscenter wordt er ingezet op de ontwikkeling van diverse innovatieve systemen. Maar ook samenwerking is een belangrijk speerpunt in de gekozen strategie.

Zo heeft Intertruck in oktober jl. het HD PartsCenter netwerk opnieuw op de kaart gezet. Met de toevoeging van 10 nieuwe grossiers in Nederland en België is HD PartsCenter in de branche met een 30-tal vestigingen het grootste en sterkste grossiersnetwerk van de Benelux. Het is een strategische keuze van Intertruck om de krachten te bundelen binnen de branche. Met het oog op efficiency worden inkoopvolumes gebundeld en vullen kennis en diensten van de verschillende netwerk partners elkaar aan.

Om onderdeel uit te kunnen maken van het netwerk moet een grossier volledig zelfstandig zijn, lokaal een stevige positie hebben en beschikken over een eigen visie en identiteit. De grossier kan van Intertruck volledige support verwachten op het gebied van inkoop, informatietechnologie, innovatieve digitale systemen en marketing.

Rekos was een van de bedrijven die al sinds de oprichting van HD PartsCenter in 2014 deel uitmaakte van het netwerk. Eerst met drie vestigingen en later, na de sluiting van de vestiging in Heerenveen, met twee.

“Tijdens de gesprekken in kader van de vernieuwing en uitbreiding van het HD PartsCenter netwerk, kwam naar voren dat Rekos meer steun van Intertruck verwachtte dan er voor partners van het HD PartsCenter netwerk nodig zou moeten zijn. Aangezien de verwachtingen te ver uit elkaar liggen, hebben we in overleg besloten dat Rekos per direct geen onderdeel meer uitmaakt van het HD PartsCenter netwerk”, maakt Marcel van Eeuwen, CEO van Intertruck Benelux BV duidelijk.

Het vertrek van Rekos verandert de stevige positie van HD PartsCenter niet. “Onze partners vormen in deze branche nog altijd het grootste grossiersnetwerk van de Benelux. Voor het wegvallen van Rekos zijn er reeds oplossingen gevonden om onze landelijke dekking te garanderen. De eindgebruiker zal nog steeds van alle diensten, services en voordelen van het HD PartsCenter gebruik kunnen maken”, aldus van Eeuwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer