Ga naar hoofdinhoud

Volvo VDS 5 goedkeuring voor Texaco Delo 400 XSP-FA SAE 5W-30

Texaco’s synthetische heavy-duty dieselmotorolie, Texaco Delo 400 XSP-FA SAE 5W-30, heeft voortaan een goedkeuring van Volvo voor toepassing in voertuigen die een VDS 5 olie vereisen. VDS 5 olie wordt onder meer gebruikt in Volvo’s D13 motor.

Deze nieuwste OEM-specificatie voor deze motorolie volgt op goedkeuringen van onder andere Mercedes Benz, Cummins, Mack, Renault, Detroit Diesel en Ford. De motorolie is ontwikkeld voor verbeterd brandstofverbruik, krachtige bescherming bij een langere verversingstermijn en een optimale onderhoudstermijn.

Dankzij de toepassing van ISOSYN technologie, die low SAPS-kenmerken gebruikt om te voldoen aan Euro VI uitstooteisen, levert Texaco Delo 400 XSP-FA SAE 5W-30 bescherming aan vrachtwagenmotoren die voldoen aan GHG 17 en EPA 2010 en die lopen op Ultra Low Sulphur Diesel (ULSD). 

De nieuwe motorolie is samengesteld voor toepassing in nieuwere motoren die beschikken over Selective Catalytic Reduction (SCR), Diesel Particulate Filters (DPF) en Exhaust Gas Recirculation (EGR) systemen en kent viscositeitskenmerken en additieven die helpen bijdragen aan een verlaging van het brandstofverbruik met maximaal 1,3 procent ten opzichte van SAE 15W-40 dieselmotoroliën.

Texaco Delo 400 XSP-FA SAE 5W-30 kan als synthetische heavy duty motorolie met lage viscositeit helpen bescherming te bieden bij koude starts aan motoren die in omgevingstemperaturen werken van onder 0 graden Celsius. De olie beschikt over geavanceerde dispergerende en reinigende kenmerken die zijn ontwikkeld om roetafzettingen tegen te gaan en slijtagebescherming te bieden door bij te dragen aan het schoonhouden van zuigerveren en klep- en zuigeroppervlakken. Dit alles zorgt weer voor een betere uptime.

Het product zorgt dat het minder vaak nodig is om Diesel Particulate Filter (DPF) emissieregelsystemen te reinigen en zorgt tevens dat de onderhoudsvraag daalt dankzij een geavanceerde synthetische basis met additieven die zorgen voor langere verversingstermijnen door optimale beheersing van slijtage, oxidatie, sludge en indikking van de olie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer