Wijlhuizen samen met Allparts naar Nexus • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Wijlhuizen samen met Allparts naar Nexus

De grootste aftermarket organisatie wereldwijd Nexus Automotive (35 miljard euro) bundelt in één klap meer dan 250 miljoen euro omzet in de Benelux. Dit nieuws werd donderdagavond bekend gemaakt op het gezamenlijke congres van G-Truck Nederland en AllParts (voorheen GroupAuto Nederland) in Barneveld.

De Wijlhuizen Group gaat met de PartsXpert grossiers invulling geven aan de truck- en trailer activiteiten in de Benelux, AllParts doet dat voor de personenwagensector. Alle genoemde bedrijven stappen per 1 januari a.s. over van GroupAuto naar Nexus.

Nexus is het allergrootste internationale samenwerkingsverband wereldwijd in de aftermarket en actief in meer dan 60 landen. Door de toetreding heeft Nexus in één klap de Benelux ingevuld met een sterk grossiers- en werkplaatsennetwerk.

Jim Bronkhorst (CEO Wijlhuizen Group, links) & Gael Escribe (CEO Nexus Automotive) bij het ondertekenen van de overeenkomst.

Jim Bronkhorst, CEO van de Wijlhuizen Group: “Voor ons is de overstap naar Nexus een grote, maar bewuste keuze. Wij willen graag onafhankelijk ons businessmodel in de Benelux vorm blijven geven en door de overstap naar Nexus kan dat. Bovendien zit onze partner Europart (omzet ruim 600 miljoen euro) ook bij Nexus en dat maakt de samenwerking nog sterker en eenvoudiger. Met de overstap zullen wij ook een aantal wijzigingen doorvoeren binnen onze formule oplossingen voor de truck- en trailermarkt. Ons grossierspartnernetwerk G-truck wordt omgedoopt tot PartsXpert en de TOP TRUCK formule zullen wij gaan omzetten naar Truck- en Trailer Xpert. Uiteraard doen we dit in nauwe samenwerking met onze formuledeelnemers. Onze oplossing voor fleetowners in de vorm van FleetMaster wordt FleetXpert. Nexus ondersteunt deze formules ook richting de toekomst en de samenwerking met Nexus Truck zal dan ook zichtbaar worden in de vorm van de bekende ‘Powered by Nexus’ slogan”, besluit Bronkhorst.

Freek Blekxtoon van AllParts: “Wij zijn 31 jaar de exclusieve aandeelhouder geweest van GroupAuto. De consolidatieslag waarbij met name AAG met NAPA erg dominant is geworden binnen GroupAuto International heeft in veel landen de balans ernstig verstoord. Je zag dat al eerder in België. Onafhankelijk blijven staat bij ons hoog in het vaandel. Sinds twee jaar heten we AllParts en de bewuste keus nu voor Nexus, de allergrootste club in de aftermarket, past perfect in ons strategisch plan. Het geeft ons een zeer sterke positie voor de toekomst en het is goed voor onze grossiers en de aange[1]sloten garageformules. CarXpert en AutoExcellent blijven gewoon zo heten en worden verbonden met het wereldwijde garagenetwerk NexusAuto dat in vele landen actief is.”

Gael Escribe, CEO van Nexus Automotive reageert verheugd: “De consolidatieslag in onze markt leidt tot verschuivingen. Wij zijn pas in 2014 opgericht en nu al de grootste van de zes International Trading Groups . Bij een aantal zit spanning en wij zijn verheugd dat wij eindelijk de Benelux nu goed op de kaart hebben kunnen zetten. Het zijn alle drie sterke organisaties, ze hebben bewezen al jaren succesvol te kunnen samenwerken en dat gaan we binnen Nexus voortzetten”, aldus Gael Escribe, die zelf voorheen in het topmanagement van onder meer OE-fabrikanten Valeo en Delphi actief was.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer