ZF breidt aftermarket programma voor transmissies uit • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

ZF breidt aftermarket programma voor transmissies uit

ZF Aftermarket breidt zijn portfolio van transmissieonderdelen voor fabrikanten van bedrijfsvoertuigen voortdurend uit. Het brede ZF productassortiment omvat: reparatiesets, oliefilters en transmissieolie ZF-Ecofluid M. Ook ontgrendelingsvorken en de pneumatische ontgrendelingscilinder ConAct zijn onder de merknaam Sachs voor veel fabrikanten verkrijgbaar.

Moderne transmissies voor bedrijfsvoertuigen moeten betrouwbaar functioneren, een zeer lange levensduur hebben en met uiterste precisie zware werkzaamheden verrichten. Om deze redenen vertrouwt de markt op gedegen expertise en professioneel diagnostisch management, alsmede op OE-producten van de hoogste kwaliteit. ZF zet al decennialang de norm in aandrijflijntechnologie – met OE know-how en hoge kwaliteitsnormen als basis voor de ontwikkeling van het assortiment voor veel toonaangevende fabrikanten van bedrijfsvoertuigen.

Aangezien transmissies van bedrijfsvoertuigen van alle typen dagelijks aan hoge belastingen worden blootgesteld, kunnen onjuiste bediening, defecte randapparatuur of gebrek aan onderhoud tot schade leiden. In veel gevallen hoeven slechts kleine onderdelen te worden vervangen, zodat regelmatig onderhoud de omvang van de schade kan beperken en hoge reparatiekosten kan helpen voorkomen.

Onder het ZF productmerk kunnen werkplaatsen nu componenten verkrijgen zoals planetaire dragers, tegenassen, dubbele tandwielen, glijbussen, conische tandwielen, synchronisatieringen of tandwielen voor een uitgebreide reeks transmissies. Om het zoeken naar het juiste reserveonderdeel zo gemakkelijk mogelijk te maken, biedt ZF Aftermarket haar klanten een catalogus aan die gekoppeld is aan de service-informatie en montage-instructies voor individuele producten op het online portal. Van daaruit kan het voortdurend bijgewerkte document worden gedownload om aan de hand van explosietekeningen en originele nummers het voor de reparatie benodigde reserveonderdeel te vinden.

Naast de genoemde onderdelen zijn ook oliefilters en ZF-Ecofluid M voor het verversen van transmissieolie onder het ZF-merk verkrijgbaar. Voor efficiëntere reparaties worden ook overeenkomstige reparatiesets aangeboden. Bijvoorbeeld de kant-en-klare complete sets voor ontkoppelingsvorken van het merk Sachs. Bovendien zorgt Sachs ConAct – het pneumatische koppelingsbedieningssysteem – voor een perfect bedieningscomfort met bijzonder weinig slijtage bij het koppelen en ontkoppelen en bij het schakelen.

De juiste werking van alle componenten en hun optimale interactie is essentieel voor de goede werking van de transmissie. Zelfs de kleinste afwijkingen, bijvoorbeeld in diameter of toleranties, leiden tot storingen.

Daarom is het des te belangrijker om bij onderhoud en reparatie onderdelen van OE-kwaliteit te gebruiken. Bovendien is het wereldwijde servicenetwerk van ZF met meer dan 10.000 garagepartners alomtegenwoordig om de behoeften van de klant te ondersteunen met intelligente onderhoudsoplossingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer