Ga naar hoofdinhoud

Apollo introduceert nieuwe vrachtautoband met ‘invisible groove’

Apollo Tyres heeft de tweede generatie van de EnduRace RA 2 vrachtwagenband voor regionaal transport geïntroduceerd, met een nieuw profielontwerp en opgewaardeerde materialen voor verbeterde grip en wegligging, een lagere rolweerstand en een verbeterde duurzaamheid. De band is verkrijgbaar in de maat 315/70 voor 22,5 inch velgen en is volledig opnieuw ontworpen om gemiddeld 5 procen langer mee te gaan. 

De EnduRace RA 2 is ontwikkeld en geproduceerd in Europa en heeft een compact nieuw profielontwerp met een breder contactvlak dan zijn voorganger. De herziene rubbersamenstelling heeft verbeterde slijtage-eigenschappen, terwijl de gewijzigde hielconstructie en het gebruik van materiaal dat constant presteert in dat deel van de band dat zwaar wordt belast, bescherming bieden tegen vervorming onder belasting.

Vergeleken met de eerste generatie RA-banden van het bedrijf, levert de nieuwe EnduRace RA 2 een 10 procent reductie in rolweerstand en gemiddeld 1dB lager weggeluid, terwijl de band ook een 10 procent verbetering in tractie biedt.

De EnduRace RA 2 is het nieuwste product dat is voorzien van Apollo Tyres’ ‘Invisible Groove Technology’, een innovatief groefpatroon met ‘Multi-Edge’ schouderblokken dat zorgt voor verbeterde grip, tractie en duurzaamheid gedurende de levensduur van de band. Het zorgt ook voor superieure handling op uitdagende ondergronden, zoals sneeuw. De geschiktheid van de band voor extreme weersomstandigheden is gecertificeerd met het ’three-peak mountain snowflake’-keurmerk.

John Nikhil Joy, Cluster Director Europe – Truck & Bus Tyres bij Apollo Tyres: “We lanceerden de eerste generatie van de EnduRace RA in 2021; sindsdien is de populariteit van de band toegenomen onder transporteurs van middellange en lange afstanden in heel Europa. Ondertussen hebben we onze investeringen in R&D van vrachtwagenbanden opgevoerd, waarbij we ons hebben laten leiden door directe feedback van onze klanten. Dit heeft ons in staat gesteld om de introductie van innovaties in design en materialen te versnellen – het resultaat is een nieuwe RA-band die zich onderscheidt in een zeer competitief segment.”

De nieuwe EnduRace RA 2 wordt later deze maand gelanceerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer