Ga naar hoofdinhoud

Apollo Tyres lanceert 385/55 trailerband

Apollo Tyres breidt haar assortiment populaire EnduRace RT2 vrachtwagen trailerbanden uit met de nieuwe 385/55 maatoptie, voor 22,5 inch velgen.

De EnduRace RT2 is ontwikkeld en geproduceerd in Europa en levert superieure prestaties in alle weersomstandigheden, rolweerstand, kilometrage en duurzaamheid. Ondanks de eersteklas prestatiekenmerken blijft de band een zeer kosteneffectieve oplossing in een zeer concurrerend segment.

De EnduRace RT2 heeft een geavanceerd profielpatroon dat zorgt voor gelijkmatige slijtage en een gelijkmatige drukverdeling over een breed contactvlak, waardoor de rolweerstand, het geluidsniveau en de levensduurkosten tot een minimum worden beperkt. De band is ook ontworpen met een versterkt karkas en een profielsamenstelling die slijtage en warmteontwikkeling vermindert, voor een verbeterde scheurweerstand en een duurzaamheid die 1,7 keer hoger is dan de Europese wettelijke vereisten.

Door gebruik te maken van 30 jaar expertise in de ontwikkeling van vierseizoenenbanden, heeft het wereldwijde R&D team van Apollo Tyres ervoor gezorgd dat de EnduRace RT2 uitstekende grip biedt in natte en winterse omstandigheden. De band is gecertificeerd voor grip in de sneeuw met de ’three-peak mountain snowflake’ markering, waardoor een hoog niveau van prestaties en veiligheid gedurende het hele jaar gewaarborgd is.

Apollo Tyres lanceerde de tweede generatie van de EnduRace RT lijn in 2021, na het succes van de originele EnduRace RT in 2017. Sindsdien is de band een populaire keuze voor vervoerders van middellange en lange afstanden in Europa, omdat hij over de hele linie verbeteringen biedt ten opzichte van zijn voorganger, met name op het gebied van rolweerstand, grip op nat wegdek en duurzaamheid.

Vorig jaar markeerde Apollo Tyres’ eerste OE deal in de Europese trucksector, toen Schwarzmüller de EnduRace RT2 selecteerde als originele uitrusting voor zijn opleggers. Als een van Europa’s top trailerfabrikanten, produceert Schwarzmüller meer dan 10.000 trailers en vrachtwagencarrosserieën per jaar, verkocht in 20 Europese landen.

De nieuwe EnduRace RT2 wordt later deze maand gelanceerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer