Bandenmerk Albourgh debuteert op Nederlandse markt • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Bandenmerk Albourgh debuteert op Nederlandse markt

Bandenfabrikant Albourgh heeft zijn eerste bandenlijn Across gelanceerd. Albourgh is een nieuw bandenmerk dat is ontworpen om opmerkelijke prestaties te leveren en tegelijkertijd kosten te besparen. De nieuwe Across banden zijn de eerste serie van het nieuwe, wereldwijde merk Albourgh. Deze eerste serie is vanaf nu in de Europese markt verkrijgbaar. In Nederland wordt Albourgh vertegenwoordigd door Heuver Banden.

Albourgh truckbanden worden geproduceerd in een productiefaciliteit met hightech Europese machines. Alle stadia van de bandenproductie zijn volledig geautomatiseerd, van rubbermenging tot bandenbouw en vulcanisatie. Dit zorgt voor een volledig geoptimaliseerde en soepele productie met behoud van veiligheid en hiermee is de kans op menselijke fouten nihil. Jeroen Vos, Business Unit Manager Albourgh TBR: “Onze bandenproductiefaciliteit is best-in-class, waardoor we altijd een stap vooruit kunnen blijven en onze visie op de toekomst kunnen presenteren.”

Kenmerken van de nieuwe banden zijn het moderne Europese profielontwerp met 3PMSF-certificering op alle profielen. Daarnaast hebben alle vooras- en trailerbanden standaard een verhoogd draagvermogen (HL – High Load). Het beleid van 100 procent kwaliteitscontrole met zeer strikte limieten zorgt ervoor dat alle banden altijd consistente prestaties leveren. Na de productie wordt elke band gecontroleerd op onbalans, hoogteslag en uniformiteit. Voor de eindcontrole ondergaat elke band een röntgeninspectie. Voor bandenspecialisten en transportbedrijven betekent dit dat zij de hoogste kwaliteits- en veiligheidsnormen mogen verwachten. 

De focus van Albourgh ligt, naast het produceren van kwalitatief hoogwaardige banden, ook op het zetten van een extra stap op het gebied van duurzaamheid. Niet alleen de duurzaamheid van de band en zijn impact op het milieu worden in aanmerking genomen, maar ook de volledige levenscyclus en de bijbehorende kosten. Daarom is het hele bandengamma geschikt voor herprofilering en loopvlakvernieuwing. Daarmee kunnen de karkassen van Albourgh weer een tweede leven worden gegeven. Bovendien worden duurzame oplossingen voor de bandenproductie toegepast op alle aspecten van het productieproces.

Jeroen Vos, Business Unit Manager Albourgh TBR: “Met de introductie van Albourgh zijn we gedreven om een positieve impact te maken in de industrie. Onze mensen gebruiken hun expertise en passie om te innoveren en de prestatieverwachtingen te overtreffen.”

Albourgh is een professioneel bandenmerk dat verder gaat dan alle andere en innovatieve, hi-tech en kosteneffectieve banden ontwerpt. Het Across gamma is beschikbaar in vooras-, trekas- en trailerbanden. De series Robust, Endure en City volgen in het tweede kwartaal van 2023.

Eén reactie op “Bandenmerk Albourgh debuteert op Nederlandse markt

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer