Ga naar hoofdinhoud

Bridgestone introduceert nieuwe Duravis R002 banden

Bridgestone heeft onlangs op haar eigen event Truck World de Duravis R002 gepresenteerd, een truckband die ontworpen is voor duurzaam gebruik op middellange en regionale ritten.

Eerder al presenteerde Bridgestone de Ecopia H002, een echte vrachtwagenband voor de lange afstand. De Duravis R002 blijft van nature wat dichter bij huis, maar kan wel worden ingezet voor een brede scope aan werkzaamheden, zolang het maar onroad blijft.

De Duravis R002 is ontworpen om fleetowners te helpen hun kosten laag te houden. De kosten per kilometer voor zowel de banden op de stuur- en aangedreven as als de trailer liggen 15 procent lager dan bij de vorige generatie. Tegelijk is de levensduur door verminderde slijtage 45 procent langer en is er een Class A in grip bij natte omstandigheden verkregen.

De Duravis R002 biedt overigens ook voldoende grip in de winter, met 3PSFM en M+S symbolen op de wang van alle varianten. “Fleetowners staan voor grote uitdagingen om hun wagenpark duurzaam, maar ook rendabel te houden. Bandenslijtage is een zorg als je kosten wilt besparen. Met de prestaties van de nieuwe Duravis 002 helpen we ondernemers hun TCO te verlagen”, aldus Steven de Bock, Director Sales & Operations Commercial Products van Bridgestone EMEA.

Net als alle andere truck- en busbanden van Bridgestone krijgen de Duravis R002 banden RFID-tags, zodat banden en karkassen gevolgd kunnen worden en ingepast kunnen worden in Bridgestones bandenfleetmanagement programma Total Tyre Care.

De belangrijkste vier maten van de Duravis R002 zijn beschikbaar vanaf september 2019. Dat zijn 315/70 R22.5 en 315/80 R22.5 voor de stuur- en aangedreven as en 385/55 R22.5 en 385/55 R22.5 voor de trailer. Zes extra maten komen in 2020 op de markt.

Total Tyre Care is een serie aanvullende bandenoplossingen van Bridgestone, die gebruikmaakt van geavanceerde technologieën en systemen. De oplossing bewaakt, onderhoudt en beheert vrachtautobanden om optimale veiligheid te garanderen en onderhoudskosten van banden te verlagen. Klanten kunnen kiezen uit pakketten met onder andere de Toolbox voor bandencontrole, Fleetbridge voor bandenbeheer, Basys voor karkasbeheer, of de Tirematics voor bandenspanning en onderhoud.

Lees meer over de nieuwe banden en Total Tyre Care in een van de komende edities van TTM.nl magazine.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer