Ga naar hoofdinhoud

Carlo Hijzen is nieuwe algemeen directeur VACO

Bij werkgevers- en bedrijfstakorganisatie VACO gaat Carlo Hijzen per 1 oktober 2023 aan de slag als algemeen directeur, tevens secretaris in het bestuur. Het algemeen bestuur van VACO heeft de benoeming van Carlo Hijzen unaniem goedgekeurd.

Carlo Hijzen (55) is al twintig jaar werkzaam in de banden- en wielenbedrijfstak. Momenteel is hij Chief Commercial Officer bij DBS Tyre Management Group, actief in onder andere bandenservice en bandenvernieuwing. Naast zijn werk is hij Vice President van BIPAVER en bestuurslid bij VACO. Bij VACO is hij voorzitter van de sector Bandenvernieuwing en tevens vicevoorzitter in het bestuur.

Ron van der Jagt, voorzitter van VACO, is bijzonder blij met de nieuwe algemeen directeur: “Sinds anderhalf jaar zijn we bezig met twee belangrijke operaties. Aan de ene kant onze toekomstvisie en strategie: ‘VACO Vooruit!’ Gelijktijdig zijn we de organisatie aan het vernieuwen: ‘Huis op orde’. In dat kader hebben we nu tijdelijk een interim-directeur aan boord. Met de komst van Carlo starten we de volgende fase. Daarin bouwen we verder aan een vernieuwde organisatie en gaan we aan de slag met de realisatie van onze plannen en ambities. Als nieuwe directeur wilden we graag iemand uit de bedrijfstak en met Carlo hebben we een voortreffelijke kandidaat gevonden. Hij brengt enorm veel kennis van de sector mee en is gedreven om de bedrijfstak en de vereniging te helpen vernieuwen. Ik heb Carlo leren kennen als een nette vent, een verstandige kerel en een zeer plezierige collega. Door zijn achtergrond kan hij een vliegende start maken. Het bestuur kijkt uit naar de samenwerking.”

VACO is de werkgevers- en bedrijfstakorganisatie voor de banden- en wielenbranche. De vereniging vertegenwoordigt een sector met in Nederland zo’n 8.000 medewerkers en een omzet van 4 à 5 miljard Euro. VACO bundelt de hele keten: van fabrikanten als Michelin, Pirelli en Vredestein tot dienstverleners als Euromaster, KwikFit en Profile. Duurzaamheid is een belangrijk thema in de bedrijfstak, zeker voor de aangesloten bedrijven in bandeninzameling, -verwerking en -vernieuwing. VACO viert dit jaar het 85-jarige bestaan, met een jubileumcongres op 25 september aanstaande.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer