Ga naar hoofdinhoud

Conti EcoPlus 3 nu ook op de trailer

Bandenfabrikant Continental voegt een nieuwe band toe aan het Conti EcoPlus gamma. Na de lancering van de verbeterde Conti EcoPlus HS3+ en Conti EcoPlus HD3+ in het afgelopen jaar, vervolledigt de nieuwe Conti EcoPlus HT3+ voor trailerassen de derde generatie van Continentals familie van milieuvriendelijke banden.

De bandenfamilie Conti EcoPlus is volgens Continental een betrouwbare keuze voor fleetoperatoren die de reële kosten en CO2-emissies van hun wagenpark willen terugdringen. Deze vrachtwagenbanden voor langeafstandstransport werden ontwikkeld met het oog op een lager brandstofverbruik en een langere levensduur en dragen zo in ruime mate bij tot een duurzamere logistiek.

De producent van premiumbanden gebruikte innovatieve rubbermengsels en hypergeavanceerde productietechnieken om de beproefde Conti EcoPlus HT3+ band voor langeafstandstransport nog te verbeteren. Dat kwam zowel de rolweerstand als de levensduur ten goede. Zo belooft de band een uitzonderlijk laag brandstofverbruik, terwijl hij tevens perfect geschikt is voor loopvlakvernieuwing. Tegelijk bevestigt de nieuwe 3PMSF-markering de veiligheid in alle weertypes, inclusief moeilijke rijomstandigheden op sneeuw en ijs. Hij biedt bovendien de best mogelijke grip op natte wegen, zoals blijkt uit de overeenkomstige A-score op het Europese bandenlabel.

Met de verbeterde Conti EcoPlus HT3+ biedt Continental zijn fleetklanten een bijzonder zuinige band voor langeafstandstransport. De tweelagige constructie van het loopvlak en de verbeterde rubbermengsels voor het loopvlak en de zijwanden hebben het mogelijk gemaakt om de rolweerstand verder te verlagen en tegelijk de levensduur te verhogen. Dat is vooral te danken aan het geraffineerde productieproces met Fuel Saving Edge-technologie en het geoptimaliseerde lamellenpatroon. De nieuwe groefgeometrie verdeelt de druk doeltreffender over het hele loopvlak, met een uniformere slijtage als resultaat. Dat voorkomt eenzijdige slijtage of schade aan het karkas en behoudt zo de mogelijkheid tot loopvlakvernieuwing.

“Met de komst van de Conti EcoPlus HT3+ is ons productgamma voor emissiebewuste fleetoperatoren compleet,” aldus Hinnerk Kaiser, Head of Tire Development bij Continental. “Deze robuuste, langdurige en brandstofbesparende vrachtwagenband helpt onze fleetklanten om hun logistiek voor langeafstandstransport duurzamer te maken.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer