Ga naar hoofdinhoud

Conti introduceert Hybrid HT3+

In het Conti Hybrid-bandengamma voor gecombineerd regionaal en langeafstandstransport verwijst het plusteken in de productnaam naar veel meer dan een cosmetische update. Met hun prestaties op bochtige, heuvelachtige wegen en hun verder ontwikkeld aanpassingsvermogen over lange ritten, getuigen deze banden consequent van een maximale levensduur en een minimaal brandstofverbruik, zowel op regionale wegen als op snelwegen. Nadat Continental in de voorbije maanden de Conti Hybrid HS3+ lanceerde als vervanger voor de Conti Hybrid HS3 voor de stuuras, brengt het merk nu de Conti Hybrid HT3+ op de markt.

In tegenstelling tot het beproefde Conti Hybrid HT3-model dat hij vervangt, draagt de nieuwe trailerband voor regionaal en lange afstandstransport het bekende 3PMSF-label op zijn zijwand. Dat geeft aan dat de band geschikt is voor winterse omstandigheden en dus het hele jaar door kan worden gebruikt, ongeacht de weersomstandigheden. De speciaal ontworpen groefgeometrie en de verbeterde pocketlamellen bieden een betere grip in natte en winterse omstandigheden, terwijl ook het loopvlakontwerp een uitmuntende levensduur kan voorleggen. “De nieuwe Conti Hybrid HT3+ vertegenwoordigt de logische volgende stap voor zwaar transport”, aldus Hinnerk Kaiser, Head of Product Development Bus and Truck Tires bij Continental. “Het Hybrid-gamma staat bekend om zijn combinatie van een lange levensduur en een uitzonderlijke zuinigheid. Dat geeft fleetoperatoren een maximale kostefficiëntie, die dankzij het 3PMSF-label ook nog eens 365 dagen per jaar geldt.”

De HT3+, in de belangrijke afmeting 385/65R22.5, is vanwege de hogere 164K load/speedindex daarnaast geschikt voor 10-tons assen, waardoor een hoger nuttig laadvermogen mogelijk is, zonder hierbij uit te moeten wijken naar andere, grotere en vaak meer kostbare bandenafmetingen.

De nieuwe Conti Hybrid HT3+ wordt vanaf maart verkrijgbaar in de maten 385/65 R22.5 164K (158L) 385/55 R22.5 160K (158L) en 385/55 R19.5 156/J.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer