Continental maakt TPMS Pro inzetbaar voor bedrijfsvoertuigen • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Continental maakt TPMS Pro inzetbaar voor bedrijfsvoertuigen

Wat in de personenautosector al gebruikelijk is, wordt binnenkort verplicht voor werkplaatsen van bedrijfsvoertuigen en wagenparkbeheerders. Volgens de algemene EU-veiligheidsverordening mogen zware bedrijfsvoertuigen (zoals vrachtwagens, opleggers en bussen) vanaf juli 2022 geleidelijk worden uitgerust met TPMS-sensoren (bandenspanningscontrolesysteem). Vanaf 2024 moeten alle nieuwe voertuigen uitgerust zijn met TPMS.

Continental breidt daarom zijn productassortiment uit met TPMS ‘Update Plus Transport’. Deze update voor de TPMS Pro service unit (het systeem dat zich al jaren in de markt voor personenauto’s bewijst) geeft wagenparkbeheerders en werkplaatsen voor bedrijfswagens hét gereedschap voor gedegen bandenspanningscontrole en onderhoud van bandenspanningscontrolesystemen op trekkers en opleggers. Updates van het systeem worden automatisch (op afstand) uitgevoerd naar de TPMS Pro. Op deze manier kunnen bandenwerkplaatsen voor bedrijfsvoertuigen en wagenparkbeheerders alle noodzakelijke servicestappen uitvoeren: van het lezen en programmeren van de sensoren, tot het genereren van de benodigde documentatie.

De uitgebreide database van TPMS Pro wordt regelmatig bijgewerkt en omvat alle gangbare Europese bedrijfswagenfabrikanten. “De transportsector staat de komende jaren voor veel veranderingen”, legt Rob Tamse uit, managing director bij Continental Automotive Trading Nederland BV. “Continental is een partner met ontzettend veel ervaring op het gebied van banden en servicesystemen en we streven ernaar om werkplaatsen zo goed mogelijk te ondersteunen bij het doorvoeren van deze transformatie.”

Dankzij het test- en programmeerapparaat TPMS Pro kunnen bedrijfswagenwerkplaatsen nu veilig en efficiënt de bandenservice voor bedrijfsvoertuigen uitvoeren. De database-extensie TPMS Update Plus Transport kan bovendien meer dan alleen TPMS-sensoren activeren en testen. De service unit slaat tot zesentwintig bandenprofielen per bedrijfswagen op en gebruikers kunnen tegelijkertijd de as- en bandenconfiguratie flexibel configureren, zelfs met dubbele banden. Dankzij de nieuwste RF-technologie (radiofrequentie) kunnen alle sensorgegevens voor dubbele banden ineens worden verkregen.

De licentieperiode voor TPMS Update Plus Transport is één jaar. Het omvat regelmatige updates van de database voor TPMS-sensoren, voertuigmodellen, protocollen en sensor-leerprocedures. Dit zorgt ervoor dat werkplaatsen hun klanten altijd een service kunnen bieden die gebaseerd is op de laatste informatie.

Onlangs kondigde Continental aan dat het de service units en apparatuur van het VDO-merk voortaan onder het Continental-merk op de markt brengt. De verandering in merkidentiteit is bedoeld om de technologische competentie en knowhow van het Continental-merk te versterken. Werkplaatsen kunnen blijven vertrouwen op de hoogstaande kwaliteit van de producten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer