Ga naar hoofdinhoud

Continental showt ‘solutions’ op exclusieve roadshow

Continental Benelux gaat vanaf dit najaar onder de noemer ‘Let’s Talk Solutions!’ bandenspecialisten, fleetowners, truckdealers/-importeurs en voertuigfabrikanten bezoeken met een exclusieve roadshow.

Doel van deze roadshow is het informeren van relaties over de producten van Continental, maar belangrijker nog, de “solutions” die Continental als premium truckbandenfabrikant in huis heeft. Frank Buntinx, head of marketing Continental Benelux: “Wij zien een duidelijke accentverschuiving in de markt. Zowel onze klanten als wijzelf waren op het gebied van banden in het verleden sterk ‘hardware’ gericht. Nu zien we juist dat onze klanten op zoek zijn naar oplossingen die het management van hun banden eenvoudiger, efficiënter en transparanter maken. In deze ontwikkeling willen wij als toonaangevende fabrikant vooroplopen. Voordeel daarbij is dat Continental één van de grootste automotive leveranciers is op het gebied van veelal elektronische en digitale voertuigcomponenten, waardoor we niet enkel kennis hebben van banden, maar ook van complete voertuigconcepten.”

“In de afgelopen jaren hebben we al veel stappen gemaakt op het gebied van digitalisatie, zoals bijvoorbeeld het Cesar online platform waarmee vloten 24/7 inzicht hebben in de status van hun banden, dit binnen geheel Europa. Daarnaast hebben we een bandenspannings- en temperatuur monitoringsysteem ontwikkeld, waarbij de banden real-time en op afstand via het ContiConnect portal bewaakt kunnen worden. Hiermee wordt niet alleen de kans op ongeplande stilstand gereduceerd, maar bovendien ook de levensduur van de banden gemaximaliseerd. In de roadshowvoertuigen kunnen we de verschillende mogelijkheden van dit systeem volledig werkend tonen aan onze klanten”, legt Buntinx uit.

“Ook zullen we onze nieuwste EcoRegional truckbanden gaan tonen. Dit is de eerste range banden op de markt die ontwikkeld is met de VECTO wetgeving als uitgangspunt, waarbij truckfabrikanten de CO2 uitstoot van hun nieuwe trucks binnen 4 jaar met 25 procent moeten terugbrengen en in 2030 zelfs met 30 procent. De keuze voor merk en type truckbanden zal dan ook steeds vaker genomen worden op basis van de mogelijkheid tot reductie van rolweerstand en daarmee brandstofverbruik. Niet minder belangrijk is dat hiermee een bijdrage geleverd wordt aan het verlagen van de CO2-uitstoot. We zien nu al in de markt dat truckfabrikanten bewuste keuzes maken bij het specificeren van bandenmerken en types, waarbij de rolweerstand een zeer belangrijk criterium is. Deze roadshow geeft ons de mogelijkheid om al deze innovaties op een eenvoudige en duidelijke manier te tonen aan onze klantengroepen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer