Goldhofer maakt eigen CargoPlus bandenserie • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Goldhofer maakt eigen CargoPlus bandenserie

Een semi-dieplader met een laadvloerhoogte van 78 cm, bij een maximale asbelasting van 10 of 12 ton. Ziedaar het resultaat van de ontwikkeling van de bandenserie CargoPlus door trailerbouwer Goldhofer.

Het transport van grote en zware machines met behulp van een semi-dieplader wordt begrensd door de hoogte van de laadvloer, èn door de belastbaarheid van de assen. Bij een semi-dieplader met 10- of 12 tons aslijnen is de rijhoogte doorgaans minimaal 86 cm. Een lagere rijhoogte is normaal gesproken alleen mogelijk met 8 tons aslijnen, waardoor het laadvermogen afneemt.

Goldhofer doorbreekt dit dilemma met de ontwikkeling van de gepatenteerde CargoPlus. Dit is een serie lage banden met desondanks een hoge belastbaarheid. De CargoPlus kan worden toegepast op normale (starre of gestuurde) assen. Deze zijn dan belastbaar tot 10 ton per aslijn. Bij pendelassen is de belastbaarheid maximaal 12 ton per aslijn.

In de laagste rijstand kan de laadvloerhoogte zelfs worden gereduceerd tot 74 cm, zonder verlies aan laadvermogen of maximale snelheid. Dat betekent dus twaalf centimeter extra laadhoogte. In het exceptioneel transport is dit een essentiële verbetering.

Goldhofer heeft de CargoPlus ontwikkeld in samenwerking met een gerenommeerde Nederlandse bandenfabrikant. De maten zijn 215/65R17,5 (=CP60) en 225/60R17,5 (=CP80). Ze zijn geschikt voor de STAR-familie (semi-diepladers) en de ARCUS-lijn (pendelas-opleggers) van Goldhofer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer