Ga naar hoofdinhoud

Goodyear vernieuwt K-Max en FuelMax bandenrange

Goodyear introduceert de tweede generatie van de K-Max en FuelMax vrachtwagenbanden. Deze maken deel uit van het nieuwe programma Goodyear Total Mobility. Dit lifecycle aanbod voor wagenparken omvat onder meer een reeks innovatieve producten en diensten, ondersteund door een professioneel servicenetwerk.

Een hoog kilometrage en een laag brandstofverbruik zijn de voornaamste voordelen van deze nieuwe Goodyear truckbanden, speciaal ontwikkeld voor interregionaal- en langeafstandstransport. Andere belangrijke criteria bij de ontwikkeling waren nog hogere gripniveaus gedurende de gehele levenscyclus van de band onder alle weersomstandigheden en de optimale omgang met variërende laadniveaus. De nieuwe K-Max GEN-2- en FuelMax GEN-2-series vervangen de bestaande K-Max- en FuelMax -banden.

De Goodyear K-Max GEN-2 stuur- en aandrijfasbanden garanderen een goed kilometrage voor een extra lange levensduur. De voordelen van de K-Max GEN-2 reeks: maximaal 25 procent betere all-weather kwaliteiten, een 15 procent betere bescherming tegen schade en een 5 procent lager verbruik terwijl het kilometrage nog net zo hoog is als bij zijn voorganger K-Max.

De nieuwe Goodyear FuelMax GEN-2 stuur- en aandrijfasbanden bieden een maximaal 10 procent hoger kilometrage, 30 procent betere all-weather kwaliteiten en een lagere geluidsproductie1, maar met dezelfde lage rolweerstaand als de vorige generatie FuelMax banden.

Goodyear voorziet de nieuwe K-Max GEN-2- en FuelMax GEN-2-banden van radio frequency identification (RFID). Het RFID-zendertje is in de band geplaatst en maakt een eenvoudige identificatie en connectiviteit mogelijk ten behoeve van bandenmanagement- en voertuigvolgsystemen. Het stelt de band in staat om te communiceren met een cloud-systeem op individueel serienummerniveau, wat leidt tot een effectief bandenbeheer. Een bijkomend voordeel is de antidiefstalbescherming, aangezien deze banden eenvoudig kunnen worden getraceerd. Goodyear kan ook een analysetool leveren in de vorm van een in te bouwen drive-over plaat. Het bedrijf heeft namelijk pionier Ventech overgenomen.

De nieuwe truckbanden van Goodyear voldoen aan de strenge winterbandwetgeving, en zijn voorzien van het Three-Peak-Mountain-Snow-Flake (3PMSF) label. Dankzij de laagste rolweerstand in het segment dragen de nieuwe K-Max GEN-2 en de FuelMax GEN-2 bij aan een lagere CO2-emissie van vrachtwagens. Tegelijkertijd leveren de banden nu al een bijdrage aan het naleven van de toekomstige, nog strengere CO2-normen.

De K-Max GEN-2 en FuelMax GEN-2 banden maken deel uit van Goodyear’s On-Road productsegment. Hiertoe horen ook de FuelMax PERFORMANCE stuur-, aandrijfas- en trailerbanden voor internationaal vervoer, banden die zich kenmerken door een lage rolweerstand.

Lees binnenkort in TTM.nl magazine meer over de nieuwe truckbanden en services van Goodyear

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer