Hankook introduceert Laufenn truckbanden • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Hankook introduceert Laufenn truckbanden

Hankook Tire zet een nieuw bandenmerk in de Benelux-markt: Laufenn. Laufenn vrachtwagen- en busbanden richten zich voornamelijk op het tweede segment van de Benelux-markt, op klanten die nadruk leggen op de betrouwbaarheid en kwaliteit van een geassocieerd merk dat een gevestigde premium bandenmaker kan bieden.

Laufenn begint met negen verschillende profielen met in totaal 31 afmetingen, waarmee het voornaamste segment van de bandenmaten gedekt wordt, voor het transport van goederen, mensen en ook banden voor bouwplaatsen. Het aanvankelijke aanbod is ontwikkeld om aan meer dan 85 procent van de totale behoefte van de markt tegemoet te komen, waarbij de meeste maten het 3PMSF-label hebben.

Laufenn is het secundaire merk van Hankook en heeft zich sinds 2015 succesvol gevestigd heeft in de personenwagensector. De nieuwe serie Laufenn vrachtwagen- en busbanden zullen strategisch in de markt gezet worden als een verstandige keuze voor`transporteurs die bewust met hun budget omgaan, die zoeken naar betrouwbare kwaliteit en zich daarmee richten op het voordeligere segment. De nieuwe productlijnen zijn ontwikkeld om Laufenn, als merknaam verder te versterken en om synergie effect te optimaliseren samen met het merk Hankook.

“Onze nieuwe Laufenn vrachtwagen- en busbanden zullen een waardevolle aanvulling bieden op het productaanbod van Hankook Tire in de markt”, zegt Seung Hwan Hong, algemeen directeur van Hankook Tire Netherlands. “Het zal het beeld dat klanten van ons hebben, als premium leverancier van een compleet aanbod, verder verstevigen.” Hielke van der Scheer, Sales directeur van Hankook Tire Netherlands voegt toe: “Voor ons is dit een unieke kans – door het lanceren van een aanvullend merk voor vrachtwagen- en busbanden voor commercieel gebruik, verstevigen we ook de ontwikkeling van Hankooks TBR-aanbod tot een ambitieus en uitgebreid premium merk met alle geassocieerde technologische innovaties.”

Het aanbod Laufenn vrachtwagen- en busbanden zal aanvankelijk producten bieden voor regionaal vervoer, last mile transport, openbaar vervoer en bouwverkeer. Alle profielen zijn te herprofileren tot de oorspronkelijke profieldiepte wat een uitstekend kilometer rendement biedt.  Met bewezen karkas technologie en de noodzakelijke kennis over rubbersamenstellingen zijn er direct vanaf het begin negen verschillende profielen beschikbaar, waarmee aan de behoeften van de markt tegemoet gekomen wordt, het aanbod van 31 maten waarvan 80 procent het sneeuwvloksymbool (3PMSF) heeft, zorgt voor een veilige deelname in het verkeer, ook tijdens winterse omstandigheden.

Het toepassingsspectrum van Laufenn omvat vijf profielen voor regionaal vervoer, drie voor bouw- en zwaar transport en er is ook één ontworpen voor stedelijk- en forensenvervoer.

De profielen voor regionaal vervoer dekken de behoeften voor vrachtwagens, opleggers en bussen. Met de twee stuurasbanden Laufenn LF 21, voor regionale tot langere afstanden, en LF22, voor lokaal en regionaal vervoer, kam een breed scala voertuigen goed worden uitgerust en profiteren van een uitstekende duurzaamheid, naast andere voordelen. Laufenn LZ22, de trekas band voor regionale inzet,biedt met zijn robuuste opbouw een lange levensduur en gelijkmatige slijtage. Laufenn profielen LF90 en LF91  zijn in verschillende maten geschikt voor regionale toepassingen van opleggers .

Het toepassingsgebied van het On & Off road aanbod (banden geschikt voor zowel geasfalteerde en ongeasfalteerde wegen) van Laufenn vrachtwagenbanden komt tegemoet aan de behoeften van transporteurs die frequent naar bouwplaatsen gaan met hun voertuigen. Daarom bieden de Laufenn banden LR021 en LR02, geschikt voor montage op alle posities beiden het nodige vermogen voor zware omstandigheden om verschillende niveaus van stress door wegomstandigheden te doorstaan. Laufenn LR 53 bewijst zich samen met de vorige twee als een betrouwbare trekasband met hoge breuk- en slijtvastheid, en kan zich staande houden in zowel On & Off road toepassing.

Voor stedelijke gebieden biedt de nieuwe Laufenn serie een band met meerdere toepassingen en posities, speciaal voor het stadsbusvervoer. De LF60 biedt een hoge grip op nat wegdek en een laag geluidsniveau speciaal voor stedelijk busverkeer.

De nieuwe serie Laufenn vrachtwagen- en busbanden zullen met ingang van juli 2020 in de Benelux beschikbaar zijn. Het beschikbare aanbod bij marktlancering hangt hierbij af van de vereisten van elke lokale markt en varieert van een bredere verkoopstrategie tot exclusieve distributierechten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer