Hankook wil veiligheid op de weg verbeteren • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Hankook wil veiligheid op de weg verbeteren

Bandenfabrikant Hankook gaat samenwerken SK Planet. Het doel van het te ontwikkelen platform is om wegomstandigheden te analyseren door het gebruik van deep learning en AI om vervolgens riskante wegomstandigheden te kunnen identificeren. De testritlocaties van Hankook, G’track in Geumsan, Korea en Technotrac in Ivalo, Finland gaan de gegevens voor het systeem leveren.      ¬

Het te ontwikkelen controle moet mogelijke verkeersrisico’s meteen detecteren. De ‘Road Risk Detection Solution’ gebruikt kunstmatige intelligentie (AI) en deep learning (neurale-netwerkentechnologie) om het verkeersgeluid van passerende voertuigen te analyseren en zo mogelijke risico op de weg te detecteren, zoals regen, sneeuw, ijzel, ongevallen, en andere gevaren. De gegevens worden dan direct gerapporteerd aan verschillende veiligheids- en onderhoudsafdelingen van het openbaar vervoer. Tegenmaatregelen zoals het verwijderen van overmatige sneeuw of het repareren van kuilen in het wegdek kunnen dan tijdig gestart worden.

Hankook Technotrac, Ivalo, Finland, winter tyre testing.

Het gebruik van kunstmatige intelligentie vereist een breed scala aan data van verschillende geluiden om effectief te functioneren. Hankook zal diverse gegevens aan SK Planet verstrekken om de nauwkeurigheid van de technologie te verbeteren. De gegevens zullen verzameld worden op de testritbanen in Geumsan in Korea en Ivalo in Finland. Zodra de ontwikkeling is afgerond, wordt  verwacht dat het systeem wordt aangepast aan wegverkeerstoezicht en -controle in de winter, en vervolgens geïmplementeerd kan worden. SK Planet heeft het patent voor de verwerking van geluiden en deep-learningtechnologie die deze toepassing mogelijk maken.

“Veiligheid heeft de hoogste prioriteit voor Hankook. Onze samenwerking met SK Planet om een risicodetectietoepassing te ontwikkelen draagt bij aan het geven van een veilige rijervaring, wat het kerndoel is van ons bedrijf. Samen met de toewijding van Hankook Tire aan digitale transformatie, zal deze samenwerking de auto-industrie ook verder brengen”, zegt Klaus Krause, leider van het Europese Research & Developmentscenter.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer