Ga naar hoofdinhoud

iF Design Award voor Conti trailerband

De Conti Hybrid HT3-trailerband heeft in Hannover de  iF Design Award gewonnen. “De Conti Hybrid HT3 445/45 R 19.5 werd als winnaar gekozen tussen 5.000 andere inzendingen. We zijn er bijzonder trots op deze prijs te mogen ontvangen. De iF Design Award is een erkenning van de hoge standaarden die we voortdurend toepassen op de ontwikkeling van onze banden op het gebied van prestaties, veiligheid en efficiëntie. Dat wordt bovendien weerspiegeld in het ontwerp van onze banden,” legt Constantin Batsch, Vice President Business Region Truck Tires EMEA, uit. De Conti Hybrid HT3 eindigde op de eerste plaats in de categorie Producten en maakte met zijn ontwerpkwaliteit, innovatief karakter, veiligheid, milieuvriendelijkheid en andere kenmerken indruk op de internationale vakjury. 

Conti Hybrid_HT3_iF_Design_Award_printDe Conti Hybrid HT3 445/45R19.5 van Continental is een trailerband dievolgens Conti efficiënt brandstofverbruik verzekert en speciaal ontworpen is voor volumetransport. Zijn hernieuwbaar karkas verkleint de ecologische voetafdruk van transportbedrijven en levert een positieve bijdrage aan duurzaam en milieuvriendelijk goederenvervoer. Zoals alle banden van de Duitse premiumbandenfabrikant, is de Conti Hybrid HT3 445/45R19.5 volledig ontwikkeld in de eigen ontwerpafdeling van de Continental vestiging in Hannover-Stöcken. Het doel van de productontwerpers is om de technische kenmerken van een band te laten weerspiegelen in het ontwerp. Bovendien bedenken de ontwerpers een karakteristieke look voor elke bandenfamilie om zo alle producten in een bandenassortiment met elkaar te verbinden. Daarnaast zorgen ze dat het merk Continental herkenbaar is op elke band.

De iF Design-wedstrijd wordt sinds 1954 jaarlijks georganiseerd door het iF International Forum Design GmBH. De producten die in de prijzen vallen, worden tijdens de officiële prijsuitreiking op 26 februari 2016 op BMW Welt in München onderscheiden met het internationaal erkende iF Design-embleem. In het kader van de prijs is de Conti Hybrid HT3 445/45R19.5 ook te zien op de iF Design-tentoonstelling in Hamburg.

De Conti Hybrid HT3 445/45R19.5 wordt gekenmerkt door een hoog draagvermogen en een hoog kilometerrendement in combinatie met een lage diameter van de band. Met zijn draagvermogen van 9 ton, is het mogelijk om optimaal gebruik te maken van de interne laadhoogte van megaliners. De geoptimaliseerde bandcontour en gebalanceerde laadverdeling zorgen voor een gelijkmatige slijtage van de trailerband en dragen bij tot een hoger kilometerrendement. In vergelijking met zijn voorganger, heeft de Conti Hybrid HT3 445/45R19.5 15 procent minder rolweerstand. Daardoor krijgt de band het EU-label B in de categorie brandstofefficiëntie. Dat betekent dat de trailerband het brandstofverbruik vermindert in regionaal vervoer én langeafstandsvervoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer