Ga naar hoofdinhoud

Iveco monteert Apollo EnduTrax standard op T-Way

Iveco heeft Apollo Tyres EnduTrax-banden geselecteerd voor eerste montage (OE) voor zijn T-Way truck-serie. De samenwerking markeert het eerste OE-akkoord van Apollo Tyres in de truck- en bussector.

De leveringsovereenkomst gaat deze maand van start en volgt na zware tests van de EnduTrax door Iveco gedurende 2022. Drie verschillende EnduTrax-banden in vijf afmetingen zullen aan Iveco worden geleverd, allemaal voor 22,5-inch wielen: 13R22.5 EnduTrax MA, 13R22.5 EnduTrax MD, 315/80R22.5 EnduTrax MA, 315/80R22.5 EnduTrax MD, 385/65R22.5 EnduTrax MA HD.

Elk product in de EnduTrax-familie is geschikt voor verschillende toepassingen, van grote vrachtwagens tot off-road kiepwagens, en speciaal ontworpen voor gebruik op ruw terrein. De band beschikt over een geavanceerde samenstelling die 11 procent meer weerstand biedt tegen insnijden en afschuren dan een standaard Apollo regionale all-wheel band, wat betrouwbaarheid biedt op veeleisende oppervlakken zoals puin en steile hellingen. De band heeft ook 14 procent meer demping tussen het loopvlak en de riem, wat zorgt voor een hogere weerstand tegen insnijdingen en doorboren door stenen, terwijl het rubbercontact met 5 procent is verbeterd om de loopvlakstijfheid te verbeteren en meer kilometers te bieden. Als gevolg hiervan blijft het loopvlak van de band effectief gedurende langere tijd, waardoor de kans op een insnijding die kan uitgroeien tot een grotere scheur en de grip en algehele prestaties kan beïnvloeden, wordt verminderd.

De band heeft verbeterde retreadability, dankzij een duurzame en geoptimaliseerde koordkarkas – een belangrijke vereiste voor veel klanten. Een gelijkmatige slijtage over het loopvlakpatroon wordt mogelijk gemaakt door een breed contactgebied, dat een uniforme drukverdeling biedt. Het versterkte karkas draagt ​​ook bij aan hoge niveaus van duurzaamheid, die ver boven de Europese regels en eisen uitstijgen.

John Nikhil Joy

John Nikhil Joy, Cluster Director Europe – Truck & Bus Tyres, Apollo Tyres, zei: “We zijn erg trots om samen te werken met een van de belangrijkste fabrikanten van bedrijfsvoertuigen in Europa, waarbij we ons indrukwekkende assortiment EnduTrax banden leveren en het bedrijf ondersteunen met onze gevestigde Europese service- en aftersales-teams. We kijken ernaar uit om een sterke relatie op te bouwen met Iveco en extra projecten te ondersteunen in de toekomst.”

Yves Pouliquen, Group Head of Sales & Marketing bij Apollo Tyres, zei: “Vandaag markeert het begin van een belangrijke reis met Iveco, wat het resultaat is van jarenlang toegewijd werk van het hele Apollo TBR-team. Ons belangrijkste doel is om ons merk en onze producten neer te zetten als een belangrijke troef voor topfabrikanten van vrachtwagens, bussen en aanhangwagens in Europa, en bovendien willen we aantrekkelijk zijn voor bedrijven met grote vloten. Onze geavanceerde producttechnologie en state-of-the-art fabriek in Europa hebben ons het vertrouwen van de markt opgeleverd, waardoor we kunnen concurreren met andere premium merken, terwijl we streven naar het creëren van ongeëvenaarde waarde voor onze partners.”

Eén reactie op “Iveco monteert Apollo EnduTrax standard op T-Way

  • Jan van Loon

    Ze kunnen bij Iveco beter wat aan het instellen van het stuur doen dit is waardeloos gemaakt.Dit is gemaakt voor dwergen als je wat langer bent is het een drama zeer vermoeiend kom je achter je stuur vandaan na een lange dag.Ze moeten eens na gaan denken om chauffeurs mee te laten beslissen om bepaalde dingen beter te doen bv, knop om de hoogte van je stoel te stellen dit kan trouwens niet veel want anders zit je klem met je benen onder het stuur maar deze knop gaat achter mekaar kapot niet het beste materiaal gebruikt koste per keer 120€ belachelijk Iveco doe hier wat aan .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer