Ga naar hoofdinhoud

Michelin: 65 procent minder truckbanden

De omzet van Michelin daalde in het derde kwartaal met 11%. Bij de truckbanden was de afname echter 18%. Toch ziet men lichtpuntjes.

MichelinDe omzet van Michelin liep in het derde kwartaal met 11procent terug tot 3,75 miljard euro tegen 4,21miljard euro in het zelfde kwartaal van vorig jaar. De verkoop van personenautobanden liep terug met 4,6procent tot 2,09miljard euro. De terugval bij de truckbanden was veel sterker want die bedroeg 18procent waardoor de omzet daalde tot 1,21miljard euro. Er werden 20 procent minder banden verkocht maar door prijsverhogingen werd het effect daarvan op de omzet enigszins getemperd. In een toelichting zette Michelin uiteen dat de markt voor truckbanden in Europa met 65 procent terugliep, in de Verenigde Staten met 35 procent en in China met 9,6 procent. Lichtpuntje zijn de dalende grondstoffenprijzen waardoor in de tweede helft van dit jaar een kostenbesparing van 550 miljoen kan worden gerealiseerd.
Michelin zit al sinds eind 2008 in de rode cijfers. Men maakte over de eerste helft van dit jaar een verlies van 122 miljoen euro. Men denkt wel in de tweede helft van dit jaar een positieve cashflow te halen.

Bron: Michelin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer