Minder olie en minder brandstof met Banden Plan • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Minder olie en minder brandstof met Banden Plan

Bandenvernieuwing is altijd al een duurzame keus geweest. Zo wordt bij productie 70 procent minder olie verbruikt vergeleken een nieuwe band. Banden Plan Europa gaat dit jaar nog verder en introduceert tijdens de Transport Compleet Beurs tal van vernieuwde banden die ook duurzaam op de weg presteren, resulterend in een significant lagere rolweerstand en brandstofverbruik.

Bandag, onderdeel van Bridgestone, heeft een nieuw type loopvlak ontworpen gericht op brandstofbesparing. Zowel voor de trekas als trailer. De rubbercompound van deze nieuwe H-Serie heeft een nieuwe Nano structuur, welke de interne wrijving tussen de verschillende elementen van de compound drastisch omlaag brengt. Dit beperkt het energieverlies in de toplaag wanneer de band draait. Minder energieverlies betekent een lagere rolweerstand, wat resulteert in een lager brandstofverbruik. Banden Plan Europa toont deze nieuwe banden tijdens Transport Compleet.

Oude banden worden steeds hoogwaardiger gerecycled. Op dit moment zijn wij in onze eigen UBO warmvernieuwingsfabriek aan het testen met een rubbersamenstelling welke deels is samengesteld uit gerecyclede banden. Zo wordt het Carbon Black, dat wordt herwonnen door Kargro Recycling, gemengd in ons rubber. Met deze innovatie probeert Banden Plan Europa een nog duurzamere band te maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer