Nieuwe maat Michelins voor regionaal transport • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe maat Michelins voor regionaal transport

Michelin heeft het aanbod van haar X Multi Energy truckbanden voor regionaal transport uitgebreid. Er zijn twee nieuwe banden in de maat 315/80 R22,5, de Z voor de stuuras en de D voor de aangedreven as. De nieuwe banden zijn een aanvulling op de 315/70 R22,5 banden.

De X Multi Energy range werd al in 2018 geïntroduceerd. De nieuwe maat 315/80 R22,5 betekent een iets hogere band. Net als bij de rest van de Energy range moet de band bijdragen aan brandstofefficiency en daardoor lagere gebruikskosten. De Energy-banden moeten volgens Michelin tot 1,1 liter per 100 km minder brandstof vragen.

De Michelin X Multi Energy, in welke maat dan ook, zit vol met geavanceerde technologie, zoals Infinicoil. Dat betekent dat er een tot 400 meter lange staaldraad die om de band heen wordt gewikkeld voor een betere stabiliteit van het loopvlak, brandstofbesparing en een langere levensduur voor een hoger kilometerrendement. Ook Regenion is toegepast, wat inhoudt dat profielblokken zichzelf kunnen regenereren bij slijtage. Zo blijft de groef/loopvlakverhouding van het profiel in stand en daarmee ook het vermogen van de band om gedurende zijn hele leven water af te voeren en grip te houden. De Powercoil technologie tenslotte omvat een nieuwe generatie robuustere staalkabels voor het karkas. Ze zijn lichter in gewicht, duurzamer en dragen bij aan een lagere rolweerstand.

De Michelin X Multi Energy range is geschikt voor herprofilering en loopvlakvernieuwing. Hij beschikt over de 3PMSF en M+S markeringen die zorgen van een hoge mate van grip onder alle weersomstandigheden; zowel in de regen als in de sneeuw.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer