Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe supersingle trailerband van Pirelli

Bandenfabrikant Pirelli breidt haar Serie 02 serie uit met de nieuwe trailerband H02 Pro Trailer. De band komt beschikbaar voor Europa en Turkije in de maten 435/50R19.5 en 445/45R19.5. De H02 Pro Trailer vervangt de vorige ST:01 Neverending Super Single.

“Dankzij de investeringen die we de afgelopen twee jaar in R&D hebben gedaan, zal de revisie van het gamma en de introductie van de nieuwe Serie 02 lijnen in 2023 alleen maar versnellen”, legt Alexandre Bregantim, Chief Technical Officer van Prometeon Tyre Group, uit. “Ons doel is altijd om onze klanten te voorzien van producten die geavanceerde prestaties bieden.”

Het gamma H02 PRO Trailer profiteert van de technologische innovaties van de Serie 02 Prometeon Engineered en werd ontworpen om de hoogste niveaus van efficiëntie en geoptimaliseerde bedrijfskosten te bieden. Het biedt nieuwe normen inzake veiligheid en laadvermogen, en een brandstofverbruikscategorie die nu Klasse A is voor de 435/50 en Klasse B voor de 445/45.

In vergelijking met het vorige gamma biedt hij een verbeterde veiligheid (+20 procent, dankzij de betere prestaties op nat wegdek, de 3PMSF-goedkeuring en het nieuwe profielontwerp); een groter laadvermogen (+10 procent, tot 10 ton per as); een lagere rolweerstand (-20 procent) voor een lager brandstofverbruik; en ook de montagewerkzaamheden zijn gestroomlijnd (+20 procent).

In vergelijking met de concurrentie is de H02 PRO Trailer in de maat 435/50 R 19,5 volgens Prometeon de beste in zijn klasse wat betreft brandstofverbruik, grip op nat wegdek en extern rolgeluid, terwijl de maat 445/45 R 19,5 de beste in zijn klasse is wat betreft laadindex (gestegen van 160 naar 164), en bovendien het enige model onder zijn premium concurrenten is met 3PMSF-markering en RFID-sensor.

Net als de hele serie 02 heeft de H02 PRO Trailer-serie een 3PMSF-wintermarkering (die alleen kan worden aangebracht op banden die een specifieke test, gedefinieerd in VN-reglement nr. 117, doorstaan), is ze uitgerust met een RFID-sensor  en geniet ze de goedkeuring van de belangrijkste Europese voertuigfabrikanten.

Enkele innovaties die de H02 PRO Trailer onderscheiden zijn:

  • SWITe (Spiral Wire Technology) – De kabel van de spiraalband met nul graden heeft een nieuwe geometrie en een grotere diameter, wat de duurzaamheid en de weerstand bevordert.
  • HR4B (High Resistance 4 Belts) – een bandconfiguratie die is ontworpen om de flexibiliteit en structurele sterkte van het karkas te maximaliseren, wat de handling, duurzaamheid en herprofilering ten goede komt.
  • SHTB (Super High Tensile Belt) – De koorden zijn gemaakt van hoogsterkte staal, wat een hoge flexibiliteit biedt en de verspreiding van corrosie voorkomt, zodat de integriteit en de levensduur van het karkas worden gewaarborgd.
  • COBe (Cross Over Bead) – De versterkte kraal, in combinatie met de nieuwe geometrie van de metalen draden, zorgt voor grote flexibiliteit, sterkte en hoge belastbaarheid.
  • DLTC (Dual Layer Tread Compound) – De buitenste laag zorgt voor hoge kilometrage, een uitstekende wegligging en een kortere remweg; de binnenste laag helpt de warmteontwikkeling te beperken en zorgt voor een lagere rolweerstand met een grotere integriteit van het loopvlak.

Het nieuwe product is ontworpen om de hoge normen van efficiëntie in brandstofbesparing, veiligheid en laadvermogen te bieden die het H02 PRO Trailer-assortiment onderscheiden.

Het heeft zes overlangse groeven om een gelijkmatige slijtage te bevorderen, waarbij de twee buitenste groeven groter zijn voor een efficiënte waterafvoer en een betere rijeigenschappen; de vier centrale groeven zijn smaller om de stijfheid van het loopvlak te vergroten en een maximale kilometrage en een laag brandstofverbruik te garanderen, zonder dat de prestaties op nat wegdek in het gedrang komen.

De ribben hebben speciale cilindrische kanalen’ die de stabiliteit en het remmen op nat wegdek bevorderen, terwijl de centrale groeven een variabele geometrie hebben om uitstekende handling op nat wegdek te bieden gedurende de hele levensduur van de band, met minder geluid voor meer akoestisch comfort buiten het voertuig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer