Ga naar hoofdinhoud

Pirelli lanceert nieuwe Serie 02 truck- en trailerband

Prometeon Tyre Group, de bandenfabrikant die sinds enkele jaren Pirelli banden voor goederen- en personenvervoer ontwikkelt en produceert, introduceert de Pirelli Serie 02. De Pirelli Serie 02 is het resultaat van vier jaar studie en ontwikkeling, het testen van 2.500 banden en 180 miljoen testkilometers in Italië, Duitsland en Turkije.

Voorlopig zullen er vijf productlijnen beschikbaar komen,  geschikt voor zowel internationaal, regionaal, stedelijk transport als gebruik in de bouw:

 • H02 PROFUEL in 385/55 R 22,5 en 315/70 R 22,5 voor lange afstand;
 • R02 PROFUEL in 225/75 R 17,5 en 285/70 R 19,5 voor regionaal gebruik;
 • R02 PRO in 385/65 R 22,5 voor trailers;
 • U02 URBAN-e PRO in 275/70 R 22,5 en 315/60 R 22,5 voor stadsbussen inclusief elektrische en hybride aandrijving;
 • G02 PRO in 385/65 R 22,5 voor de bouwsector.

Alle Serie 02 banden hebben de 3PMSF wintermarkering, zijn uitgerust met een RFID sensor en zijn goedgekeurd door de grote Europese truck – en trailerfabrikanten. “De Serie 02 is de nieuwste ontwikkeling van Prometeon met een nieuwe manier van produceren van banden voor professioneel gebruik,” zegt Roberto Righi, General Manager van Prometeon Tyre Group. “Voor het bedrijf betekent het een generatiewissel van producten dankzij onze nieuwe technologieën, gericht op de duurzaamheid van de banden, beginnend bij het gebruik van grondstoffen en het productieproces om te komen tot hun hergebruik. Deze aandacht voor het milieu maakt onze producten duurzamer, zowel in het productieproces als in het gebruik, omdat ze zowel de vermindering van de CO2-uitstoot als de brandstofbesparing verbeteren”.

Innovatie en duurzaamheid waren de belangrijkste doelstellingen voor het R&D-team van Prometeon bij de ontwikkeling van het nieuwe productgamma. Dit maximaliseert de kostenefficiëntie voor de transportsector. 

Bij de ontwikkeling van de Serie 02 is een groot aantal nieuwe technologieën toegepast:

 • PROGEA (Pro Grip Environment Approach): dit is een nieuwe toepassing van materialen, met name van compounds. Prometeon heeft gekozen voor het gebruik van duurzame materialen, zowel om de gezondheid van het fabriekspersoneel te beschermen als om het milieu minder te belasten, zonder afbreuk te doen aan de prestaties van het product op het gebied van veiligheid (grip op nat wegdek) en efficiëntie (rolweerstand).
 • SHTB (Super High Tensile Belt): de koordlagen zijn gemaakt van versterkt staal, voor een hoge flexibiliteit en het voorkomen van roestvorming, voor een superieure betrouwbaarheid en een lange levensduur van het karkas.
 • SWITe (Spiral Wire Technology): de 0-graden gordel heeft een nieuwe geometrie en een grotere diameter, wat de duurzaamheid en de weerstand bevordert.
 • COBe (Cross Over Bead): de versterkte hiel, in combinatie met de nieuwe geometrie van de staaldraden, zorgt voor een grote flexibiliteit, weerstand en hoge belastbaarheid.
 • LEDB (Low Energy Dissipation Belts): innovatieve samenstelling van de gordel om het gewicht van de band te optimaliseren en het energieverlies te beperken, wat een lage rolweerstand en een lager brandstofverbruik bevordert.
 • SSRP (Step Shoulder Rib Profile): een nieuw loopvlak profiel van de schouder verbetert de juiste verdeling van het contactvlak, wat bijdraagt tot een gelijkmatige slijtage en een beter kilometerrendement.
 • HR4B (High Resistance 4 Belts): de gordelstructuur is ontworpen om de flexibiliteit van het karkas en de karkassterkte te maximaliseren, wat de handling, duurzaamheid en herprofilering ten goede komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer