Route42 levert TPMS aan diverse Dakar-teams • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Route42 levert TPMS aan diverse Dakar-teams

Vorige week was Route42 te vinden op het InnovationLab van de BedrijfsautoRAI 2015 in Amsterdam. Er stond een kale Dakar truck op de stand. Niet zonder reden want het innovatieve Route42 levert inmiddels haar TPMS (Tire Pressure Management System) aan diverse Dakar teams.

DSC01808

Max Zillinger van Route42 straalt een en al trots uit tijdens de BedrijfsautoRAI 2015. “Er komen steeds meer Dakar teams kijken naar onze technologie. Ze zijn vooral geïnteresseerd in ons TPMS systeem. Tijdens de Dakarrally is het belangrijk continue zicht te hebben op de temperatuur en druk van de banden. Lekrijden of met de verkeerde druk rijden tijdens de Dakarrally is een groot probleem. Voordeel van ons systeem is dat we met onze ‘in tire sensoren’ zeer nauwkeurig de temperatuur en druk per band monitoren. Hierdoor kunnen teams goed in de gaten houden wat ze met de druk moeten doen en of de temperatuur niet te hoog op loopt en er een klapband aan dreigt te komen. Daarom zijn er inmiddels afspraken gemaakt met Team de Rooy, Top Trucks Dakar , Team Tilburgs Truck Parts, Hoondert Rally team, Rainbow Truck team, Timtrans, Feryn Dakar Sport en Fried van de Laar racing die met onze TPMS aan de slag te gaan.”

Ook verzekeraar TVM werkt samen met Route42, maar dan meer op het gebied van veiligheid in en om een truck in het algemeen. Het grote voordeel is dat Route42 allerhande brandstofbesparende en  veiligheid-applicaties combineert in één kastje, de N-Able, in plaats van meerdere verschillende kastjes onder het dashboard te plaatsen. Een ander voordeel is dat het een universeel platform betreft, zodat een Route42 systeem op elke truck en trailer te gebruiken of te configureren is. “Het krachtige platform biedt verder de mogelijkheid er allerlei andere sensoriek op aan te sluiten. Dus je zult de komende tijd nog vaker gaan horen van nieuwe Route42 applicaties,” besluit Max Zillinger.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer