Schmitz schroeft Hankook onder de trailers tot 2022 • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Schmitz schroeft Hankook onder de trailers tot 2022

Bandenfabrikant Hankook verlengt haar strategische samenwerking met Europa’s meest toonaangevende fabrikant van aanhangwagens voor bedrijfsvoertuigen tot 2022. De contractverlenging vond begin januari plaats in Neu-Isenburg. Schmitz Cargobull is gespecialiseerd in de productie van opleggers voor aanhangwagens en de carrosserieën van motorvoertuigen en wordt gezien als de standaard voor efficiënte transportoplossingen, onder ander als gevolg van zijn innovatieve product- en serviceaanbod.

Premium bandenmaker Hankook is haar relatie met Schmitz Cargobull verder aan het uitbreiden en gaat door met het leveren van haar complete portfolio banden aan de marktleider. Dit bestaat uit de allernieuwste en vooral voordelige banden voor vrachtwagenaanhangers, aangepast aan de Europese werkomstandigheden. De samenwerking, die in 2013 begon, wordt daarmee nog drie jaar verlengd. Het succes van de samenwerking is onder andere aangetoond door de “strategic partnerschip award” die de fabrikant van aanhangwagens in 2017 aan Hankook uitreikte, als enige bandenmaker tot op heden.

“Hankook is partner voor de eerste montage van talrijke internationaal gerenommeerde fabrikanten van auto’s en bedrijfsvoertuigen in Europa. Als gevolg van de sterke groei van de logistieke industrie in de afgelopen jaren, zijn samenwerkingsverbanden in de bandenhandel voor bedrijfsvoertuigen en vrachtwagenaanhangers steeds belangrijker geworden,” zegt Sanghoon Lee, directeur van Hankook Tire Europe. “Als marktleider stelt Schmitz Cargobull vooral hoge eisen op het gebied van prestaties, efficiëntie en duurzaamheid en we zijn er trots op dat onze banden volledig aan deze eisen voldoen,” voegt Dietmar Olbrich toe, Vice President Marketing en Sales bij Hankook Reifen Deutschland.

vlnr Dietmar Olbrich, Vice President Marketing en Sales Hankook Reifen Deutschland; Manfred Zoni, Sales Director Truck Hankook Reifen Deutschland; Ho Bum Song, Managing Director Hankook Reifen Deutschland; Ralf Borgschulte, Strategic Purchasing Schmitz Cargobull; Ullrich Stünkel-Eilering, Purchasing Manager Schmitz Cargobull; Holger Guse, Senior Sales Manager Truck & Bus Hankook Reifen Deutschland

Schmitz Cargobull, met zijn hoofdkwartier in Horstmar, Duitsland, is Europees marktleider in het segment van de bedrijfsvoertuigen. De handel in eerste montage met Hankook vrachtwagenbanden voor Schmitz Cargobull zal zich vooral blijven richten op de Europese markt en bestaat momenteel uit negen maten voor aanhangwagens, van 19,5 tot 22,5 inch, waaronder de Mega-Trailer Dimension 455/40 R 22.5 van de efficiënte Hankook e-cube Max serie. Het uitzonderlijk hoge kilometrage van de e-cube Blue lijn voor internationale lange-afstandsritten wordt ook in werking gezet, net als de bouwplaatsprofielen van de Hankook SmartWork serie. Daarnaast zien we ook de SmartFlex lijn voor regionaal transport terug in de voertuigen van Schmitz Cargobull en wordt er ook gebruik gemaakt vande SmartControl winterbanden voor vrachtwagens.

Speciaal aangepast voor de desbetreffende toepassing, hebben de bedoelde profielen impact op het gebied van milieuvriendelijkheid en kilometrage – relevant voor de TCO (Total Cost of Ownership), dat vooral in de transportsector heel belangrijk is. De premium vrachtwagenbanden van Hankook zijn op maat gemaakt voor de prijswinnende Schmitz Cargobull aanhangwagens voor nationaal en internationaal zwaar goederenverkeer in Europa. Alle Hankook banden worden rechtstreeks geleverd aan de productielocaties van Schmitz Cargobull.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer