Speedline Truck introduceert velg voor megatrailers • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Speedline Truck introduceert velg voor megatrailers

Speedline Truck breidt het programma van lichtmetalen designwielen voor vrachtwagens, opleggers en bussen uit met een nieuw product. Speciaal voor grote, zware megatrailers is de velg SLT 3598 ontwikkeld.

Speedline SLT 3598 bMet de nieuwe wielvariant voor megatrailers breidt Speedline Truck zijn velgenprogramma uit met de maat 19.5×14.00″, ET 120 in 10-gaats uitvoeringen met boutgatdiameter 26 en 32 mm. De nieuwe velg met de aanduiding SLT 3598 is in deze versie de eerste aluminium velg wereldwijd. De velg heeft een draagvermogen van 4.500 kg en is maar liefst circa 17 – 21 kg lichter dan een vergelijkbaar stalen velg. Dat betekent dat het totale gewichtsvoordeel voor een megatrailer met 6 velgen circa 100 – 120 kg bedraagt.

Ook de nieuwe velg SLT 3598 is weer een blikvanger, die het aanzien van elke megatrailer aanzienlijk verbetert. Zoals alle velgen van Speedline Truck is ook de nieuwe velg verkrijgbaar met de Diamant-afwerking, inclusief het speciale Speedline Truck ventiel met extra corrosiebescherming en een laag aanhaalmoment voor een geringere belasting. Standaard bij Speedline Truck zijn de TÜV-certificering en ABE voor de Duitse aftersalesmarkt. De SLT 3598 is vanaf oktober 2015 bij tal van trailerfabrikanten en geselecteerde aftersalespartners verkrijgbaar.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer