VIDEO - Webfleet en Bridgestone bieden geïntegreerd TPMS • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

VIDEO – Webfleet en Bridgestone bieden geïntegreerd TPMS

Webfleet Solutions brengt Webfleet TPMS op de markt. De oplossing, een gezamenlijke ontwikkeling van de telematica-leider en moederbedrijf Bridgestone biedt voorspellend bandenbeheer dat is geïntegreerd in de bekroonde fleetmanagementoplossing Webfleet.

Webfleet TPMS is ontworpen voor zware bedrijfsvoertuigen, zoals vrachtwagens en bussen, en maakt gebruik van sensoren die continu de bandenspanning en de bandentemperatuur controleren. De informatie wordt naar het Webfleet Telematics Service Platform gestuurd voor analyse. Wanneer een probleem wordt gedetecteerd, waarschuwt Webfleet wagenparkbeheerders op kantoor en/of bestuurders in de cabine in realtime. Zo kunnen zij actie ondernemen voordat het probleem zich ontwikkelt tot een ernstiger probleem dat kan leiden tot ongelukken, storingen en kostbare stilstand van voertuigen.

Paul Verheijen, Vice President Product Management van Bridgestone Mobility Solutions, zegt: “Het merendeel van de pechgevallen met zware vrachtwagens op de Europese wegen wordt veroorzaakt door problemen met de banden, zoals een te lage bandenspanning. Handmatige drukcontroles zijn tijdrovend en langzame lekken zijn voor chauffeurs zeer moeilijk op te sporen. Webfleet TPMS digitaliseert en automatiseert niet alleen dat hele proces, maar stelt wagenparkbeheerders ook rechtstreeks in staat om snelle en geïnformeerde beslissingen te nemen om de verkeersveiligheid te verbeteren en de bandengerelateerde kosten en stilstandtijd te verminderen.”

De onmiddellijke meldingen die worden geactiveerd wanneer een abnormale bandenspanning of -temperatuur wordt gedetecteerd, zijn voorzien van een kleurcode. De kleuren geven de ernst van het probleem aan, wat gebruikers helpt de juiste actie te bepalen.

De Webfleet TPMS-sensoren zijn uiterst nauwkeurig en eenvoudig te installeren, aangezien ze kunnen worden gemonteerd zonder de band te verwijderen. Met die sensoren kan de TPMS-oplossing te lage of te hoge bandenspanning detecteren voordat dat zelfs maar zichtbaar is. Banden die op de juiste spanning zijn gebracht, verhogen niet alleen de veiligheid, maar zorgen ook voor een betere brandstofefficiëntie en een langere levensduur van de band. Dat alles vertaalt zich in minder CO2-uitstoot en een langere levensduur van de banden.

“Met Webfleet TPMS versterken we ons marktleiderschap in connected transportoplossingen. Door realtime inzicht in banden toe te voegen aan Webfleet, hebben transportbedrijven controle en zichtbaarheid over hun gehele wagenparkoperatie, allemaal vanuit één interface”, voegt Jan-Maarten de Vries, CEO van Bridgestone Mobility Solutions, toe. “Bedrijfswagenparken maken al jaren gebruik van telematicaoplossingen om inzicht te krijgen in hun voertuiggegevens en die te benutten. Nu gebruiken we die telematicagegevens om de prestaties van banden te optimaliseren. Onze TPMS-oplossing is slechts het begin van verdere innovaties in connected bandentechnologie die mogelijk worden gemaakt door de gecombineerde kracht van Bridgestone en Webfleet Solutions”, besluit De Vries.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer