Ga naar hoofdinhoud

Accijnsverlaging geldt ook voor dieselvoorraad

Per vrijdag 1 april 2022 wordt de accijns op ongelode benzine, diesel en LPG/LNG verlaagd. De verlaging bedraagt € 0,173 voor benzine, € 0,111 voor diesel en € 0,041 voor LPG/LNG per liter. Deze verlaging is tot en met 31 december 2022. Bedrijven kunnen onder voorwaarden teruggaaf vragen voor het verschil tussen het hogere en verlaagde tarief.

Bedrijven kunnen ook om teruggaaf van accijns vragen voor brandstof die zij op 1 april 2022 om 00.00 uur in voorraad hebben. Bedrijven met een eigen opslagplaats voor brandstof komen hiervoor in aanmerking, zoals transportbedrijven, landbouwbedrijven en tankstations.

Het teruggaafverzoek moet uiterlijk 8 april 2022 worden ingediend via ‘Mijn Douane’. De ondernemer moet kunnen bewijzen hoeveel brandstof er nog in de opslag zit. De douane vraagt om een nauwkeurige aanduiding van de locatie van de brandstofopslag, de hoeveelheid per soort per plaats en als er een pompinstallatie aan de opslag is verbonden de stand van het telwerk. Alle bewijsstukken moeten bewaard blijven.

Omdat de tariefsverlaging tijdelijk is, wordt het tarief per 1 januari 2023 weer verhoogd.

Bron: TLN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer