Ga naar hoofdinhoud

Action tankt alleen nog maar HVO100

De 150 vrachtwagens van Action rijden vanaf het distributiecentrum (DC) in Zwaagdijk en Echt op HVO 100 biodiesel. Hiermee zet Action opnieuw een belangrijke stap om duurzaamheid te waarborgen in haar bedrijfsvoering. De omslag naar biodiesel komt voort uit de succesvolle pilot die in Zwaagdijk is uitgevoerd om de effecten van HVO 100 te onderzoeken.

De pilot had als doel om beter inzicht te krijgen in de invloed van HVO 100 op het brandstofverbruik, het gebruik van de vrachtwagens en eventuele technische gevolgen of vereiste aanpassingen. De positieve resultaten van de pilot hebben Action ervan overtuigd dat het gebruik van HVO 100 een duurzame oplossing is voor de gehele vloot van Action. De vrachtwagens presteerden vergelijkbaar of zelfs beter op HVO 100, er was minder geur bij het tanken en het brandstofverbruik nam niet toe. De pilot liep van 1 juli 2021 tot maart 2022. Aan de pilot deden 10 eigen vrachtwagens mee.

HVO 100, oftewel Hydrotreated Vegetable Oil, is de biodiesel die gebruikt wordt voor de vrachtwagens van Action. Het is een brandstof die geproduceerd kan worden uit diverse soorten grondstoffen. Om elk risico uit te sluiten dat de productie van HVO bijdraagt aan ontbossing, heeft Action ervoor gekozen om een product te gebruiken dat 100 procent gegarandeerd is geproduceerd uit gerecyclede plantaardige oliën, zoals gebruikte frituurolie. De gebruikte HVO 100 voldoet aan de EU-standaarden en draagt bij aan een groenere toekomst. 

Action werkt samen met een brandstofpartner bij haar distributiecentra in Nederland om de vrachtwagens van HVO 100 te voorzien. Hierdoor wordt HVO 100 aangeboden aan de pomp en kunnen vrachtwagenchauffeurs moeiteloos tanken zonder onderbrekingen. 

Door over te schakelen op HVO biodiesel draagt Action bij aan de vermindering van de CO2-uitstoot en helpt de impact op het milieu te verminderen. Action is verheugd om deze belangrijke stap te zetten en blijft streven naar de inzet van meer duurzame oplossingen om haar CO2 voetafdruk te verkleinen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer