Bij MAN betaalt de truck zelf voor de diesel • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Bij MAN betaalt de truck zelf voor de diesel

MAN Truck & Bus heeft op IAA Transportation een nieuw digitaal platform voor betalingen rond bedrijfsauto’s gepresenteerd: Man SimplePay. MAN SimplePay maakt van de truck een digitale portefeuille, voor alle transacties die betrekking hebben op het dagelijks gebruik. Dat moet volledige transparantie en vereenvoudiging van alle betalingen opleveren.

MAN SimplePay is volgens de fabrikant de eerste stap naar een compleet nieuw ecosysteem voor betalingen en andere services. Samen met brandstofleverancier BP lanceert MAN in eerste instantie een geautomatiseerde, contactloze en veilige betalingsmethode voor het tanken bij BP – zonder de noodzaak contant geld, een bankpas of een creditcard op zak te hebben. De chauffeur blijft bij de truck en is geen tijd meer kwijt om bij het tankstation naar de kassa te gaan.

Fleetmanagers kunnen met MAN SimplePay op elk gewenst moment een actueel overzicht van alle kosten en processen in een dashboard inzien, voor elk individueel voertuig uit het wagenpark. Ook op deze manier wordt veel tijd bespaard, zodat de fleetmanager zich kan richten op andere zaken, zoals de effectieve inzet van het wagenpark.

Betalingen via MAN SimplePay worden direct vanaf de vrachtwagen afgehandeld via de RIO Box in het voertuig. De digitale verwerking van de betaling wordt uitgevoerd door betalingsplatform Stripe. De infrastructuur van de cloud is ontwikkeld in samenwerking met Amazon Web Services (AWS). MAN SimplePay kan worden besteld via de MAN Marketplace, waarna de service ‘over-the-air’ wordt geïnstalleerd in de geselecteerde voertuigen.

Samen met BP heeft MAN Truck & Bus zich ten doel gesteld om MAN SimplePay zo spoedig mogelijk aan te bieden. In de toekomst worden het netwerk en de services voor eenvoudige en veilige betalingen via de RIO Box verder uitgebreid, bijvoorbeeld voor diensten onderweg, zoals de betaling van een reparatie bij een dealer.

Na de IAA Transportation 2022 komt MAN SimplePay als pilot beschikbaar in Groot-Brittannië. Vervolgens wordt het systeem uitgerold in Duitsland, gevolgd door andere landen. Implementatie van een gemengd wagenpark (in samenwerking met de TRATON Group) en integratie van MAN SimplePay in MAN bussen en bestelwagens worden eveneens voorbereid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer