Bulgaarse tol betalen met UTA Card • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Bulgaarse tol betalen met UTA Card

UTA heeft weer een volgend land aan zijn tolportfolio toegevoegd: klanten in Bulgarije kunnen nu profiteren van UTA’s diensten op het gebied van tol. De UTA Full Service Card wordt geaccepteerd voor e-vignetten (voor voertuigen tot 3,5 ton) en routetickets (voor voertuigen van meer dan 3,5 ton en bussen).

“Met de toevoeging van Bulgarije aan ons portfolio biedt UTA nu toldiensten aan in zesentwintig Europese landen”, aldus Carsten Bettermann, CEO van UTA. “Met de voortdurende uitbreiding van onze mobiliteitsdiensten staan we onze klanten nu bij op meer plaatsen dan ooit tevoren.”

In Bulgarije biedt UTA toloplossingen voor alle voertuigcategorieën. De UTA Full Service Card maakt immers e-vignetten voor voertuigen tot 3,5 ton en routeboekingen voor voertuigen van meer dan 3,5 ton mogelijk. Er zijn diverse opties voor de verwerking van de tolgelden: Beide producten zijn verkrijgbaar bij lokale verkooppunten, bij terminals, online en via de mobiele app. Betaling vindt plaats door de UTA Full Service Card te tonen of door de kaartgegevens in te voeren.

“UTA-kaarten zorgen voor een gemakkelijke verwerking van de tolgelden. Dit bespaart onze klanten veel tijd en moeite”, zegt Gabriel Moulènes, verkoop- en marketingdirecteur bij UTA. “Ik ben blij dat we deze dienst nu ook in Bulgarije kunnen aanbieden. Dit is een belangrijk doorvoerland voor Europese chauffeurs.”

In Bulgarije geldt er een tolplicht voor alle voertuigen op snelwegen en wegen van de eerste categorie. Lichte voertuigen dienen uitgerust te worden met tijdgerelateerde, elektronische vignetten. Voor zware voertuigen en bussen geldt een routegerelateerde tolheffing. Gebruikers kiezen tussen automatische tolbetaling met behulp van een tolapparaat of handmatige verwerking via een routeboeking. Het tarief voor zware voertuigen is afhankelijk van de wegcategorie, het aantal assen en de emissieklasse van het voertuig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer