Ga naar hoofdinhoud

Cummins, Daimler Truck en Paccar gaan samen accu’s maken in Missisippi

Accelera by Cummins, Daimler Trucks & Buses US Holding LLC en Paccar hebben Marshall County in Mississippi uitgekozen als de toekomstige locatie voor de productie van geavanceerde accucellen van hun voorgenomen joint venture. De joint venture zal op lokaal niveau accu’s voor bedrijfsvoertuigen produceren en in de Verenigde Staten naar verwachting goed zijn voor meer dan 2.000 banen. De drie samenwerkende partijen houden de mogelijkheid open om verder te groeien als de vraag naar accu’s toeneemt. De productie in de 21 gigawatt-uur (GWh) fabriek begint naar verwachting in 2027.

De voorgenomen joint venture van Accelera, Daimler Truck en Paccar werd afgelopen september aangekondigd. De partijen willen samen schaalgrootte creëren zodat betaalbare en uiteenlopende accuceltechnologieën kunnen worden geleverd. Daarmee wil de joint venture de adaptatie van elektrische voertuigen voor middelzwaar en zwaar goederentransport ondersteunen.

Accelera, Daimler Truck en Paccar zullen elk 30 procent bezitten ván en gezamenlijk zeggenschap uitoefenen óver de joint venture, die zich in eerste instantie zal richten op de lithium-ijzer-fosfaat batterijtechnologie (LFP) voor commerciële batterij-elektrische trucks. EVE Energy zal fungeren als technologiepartner in de joint venture. Het krijgt 10 procent eigendom en brengt zowel haar toonaangevende ontwerp van batterijcellen als productiekennis in. EVE Energy is een wereldleider in de productie van LFP-batterijcellen voor de auto-industrie.

“Deze keuze voor de locatie is een spannende en tastbare stap in de richting van het bevorderen van onze ‘Destination Zero’-strategie en onze visie om te zorgen voor een gedecarboniseerde toekomst. De lokale productie van batterijcellen is een belangrijk onderdeel voor het leveren van kostenefficiënte opties aan onze klanten zodat zij in Amerika en de rest van de wereld hun transport kunnen decarboniseren”, aldus John O’Leary, president en CEO van Daimler Truck North America. “We zijn de staat Mississippi en de gemeenschap van Marshall County dankbaar dat zij zich bij ons aansluiten om dit doel te bereiken en dat ze ons helpen bij het verwezenlijken van onze gezamenlijke klimaatdoelstellingen.”

“De staat, de gemeenschap en de mensen van Mississippi zijn voor Paccar geweldige partners om mee samen te werken. We kijken uit naar de uitbreiding van ons partnership in het noorden van Mississippi. Wij kunnen straks dankzij deze nieuwe accucelfabriek onze klanten de allerbeste, betaalbare zero-emissie oplossingen bieden”, stelde Preston Feight, Paccar Chief Executive Officer.

Accelera by Cummins, Daimler Truck en Paccar leiden de transitie van de commerciële voertuigen sector naar emissieloze technologieën. De partners willen de CO2 -uitstoot terugdringen, in overeenstemming met het Klimaatakkoord van Parijs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer