De Quantron Energon, alweer een nieuwe waterstoftruck • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

De Quantron Energon, alweer een nieuwe waterstoftruck

Het Duitse bedrijf Quantron, voortgekomen uit truckreparatiebedrijf Haller, wil in 2022 de serieproductie starten van de Energon, een 44 tons elektrische truck voorzien van een brandstofcel. De Quantron Energon is al wel te bestellen.

De Energon heeft een elektromotor goed voor 340 kW, en de brandstofcel is 130 kW sterk. Samen met een 2-gangs transmissie moet de aandrijflijn van de Energon goed zijn voor een reikwijdte van 700 km.

Quantron is opgericht in 2019, speciaal om de ontwikkeling van de batterij-elektrische en waterstoftrucks te bevorderen. Het is de bedoeling dat er een breed gamma aan zero-emissie vrachtwagens wordt ontwikkeld. Een fijn idee is dat achter Quantron de Haller Group zit, met onder meer de Alltrucks-garageformule. Dat zorgt er in ieder geval voor dat de Energon tot in lengte van jaren geserviced kan worden.

De Quantron Energon is nu al te bestellen en wie er zo vroeg bij is krijgt een korting van 10.000 euro.

De foto die Quantron heeft vrijgegeven zou de Energon kunnen zijn, maar een dergelijke torpedo zou niet het meest geschikt zijn voor de Europese markt. Wij houden het erop dat dit een teaser dan wel een concepttruck is.

Eén reactie op “De Quantron Energon, alweer een nieuwe waterstoftruck

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer