DKV breidt LNG-netwerk uit tot 100 stations • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

DKV breidt LNG-netwerk uit tot 100 stations

Mobility service provider DKV heeft zijn LNG-acceptatienetwerk onlangs uitgebreid tot 100 stations, waarmee een belangrijke mijlpaal is bereikt. Het netwerk strekt zich nu uit over zes Europese landen en maakt DKV de grootste aanbieder van LNG in Europa.

LNG, aardgas in vloeibare vorm, produceert 28 procent minder CO2 dan conventionele brandstof. Daarom geven veel landen fiscaal voordeel aan vervoerders die op LNG rijden. Dat maakt deze alternatieve brandstof in de ogen van Europese vervoerders steeds interessanter.

“Dankzij de uitbreiding van ons LNG-acceptatienetwerk tot 100 stations kunnen we met name klanten die werkzaam zijn op het gebied van zwaar en internationaal transport een duurzaam alternatief voor conventionele brandstof bieden. Door ons netwerk continu uit te breiden en daarbij sterk de focus te leggen op multi-energiestations, willen we ons verder ontwikkelen als aanbieder van duurzame mobiliteitsoplossingen“, aldus Sven Mehringer, Managing Director Energy & Vehicle Services bij DKV Mobility.

Afhankelijk van de wetgeving van het betreffende land moeten chauffeurs eerst een registratie- en certificeringsprocedure doorlopen om LNG te kunnen tanken. Bij veel LNG-partners kunnen chauffeurs zich ook via e-learning bekwamen in veilig tanken van LNG. Jaarlijks neemt DKV Mobility door heel Europa zo’n 5.000 tankstations in zijn netwerk op, en zodoende is het totale netwerk kort geleden tot ruim 60.000 stations uitgebreid.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer