Ga naar hoofdinhoud

Eerste laadpaal voor St vd Brink

St vd Brink nam onlangs diverse elektrische trucks in gebruik. Nu is de logistiek dienstverlener weer een stap verder in de vergroening van haar activiteiten, want het heeft een krachtige snellader in gebruik genomen. Wethouder Hugo Weidema van Gemeente Ermelo bracht woensdag een bezoek om de laadpaal samen met St vd Brink officieel te openen.

Alex van den Brink

Met de ingebruikname van de elektrische laadpaal wil St vd Brink een belangrijke stap zetten in een groenere en duurzamere transportindustrie. “We blijven continu innoveren om de CO2-uitstoot en daarmee de impact op het milieu te verminderen. We hebben onszelf tot doel gesteld om in de CO2-uitstoot in 2025 met 50 procent te reduceren ten opzichte van 2020. Tegelijkertijd willen we onze klanten hoogwaardige logistieke oplossingen blijven bieden”, licht algemeen directeur Alex van den Brink toe.

Met het groeiende aantal elektrische vrachtwagens was er de behoefte aan goede laadinfrastructuur. De keuze is gevallen op de ABB Terra 360-laadpaal en de plaatsing is door Equans verricht. “De elektrische laadpaal ABB Terra 360 stelt ons in staat om onze elektrische vrachtwagens efficiënt en betrouwbaar op te laden. St vd Brink is een van de eerste transportbedrijven met eigen laadfaciliteiten en daar zijn we trots op”, aldus Sander Jansen, manager wagenpark bij St vd Brink.

Dat de keuze op de ABB Terra 360- laadpaal is gevallen, is volgens de vervoerder niet zo gek. Deze biedt namelijk een geavanceerde laadoplossing die speciaal is ontworpen voor zware elektrische voertuigen. Daarnaast biedt de ABB Terra  een hoog vermogen en snelle oplaadtijd. Dit laadstation kan vrachtwagens van laadsessies tot 360kW (of 2x 180kW) voorzien waarmee de laadtijd significant beperkt wordt. Ook heeft de ABB Terra een flexibel en modulair ontwerp, CCS2 laadstekkers waarmee vrijwel alle type elektrische vrachtwagens geladen kunnen worden en voldoet het systeem aan strenge veiligheidsnormen is het uitgerust met beschermingsmechanismen. Tevens kan elke laadsessie worden gemonitord en geanalyseerd.

“In de nabije toekomst voegen we meerdere laadstations toe aan ons ‘laadplein’. Daarnaast blijven we continu innoveren en investeren in duurzame oplossingen om onze ecologische voetafdruk te verkleinen. Zo zullen onze vloot dit jaar flink uitbreiden met elektrische vrachtwagens en starten we een experiment met elektrische koelmotoren. Als koploper in duurzaam transport blijven we pionieren en streven naar een schonere en duurzamere transportwereld”, aldus Jansen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer