Ga naar hoofdinhoud

Eerste levering LNG aan Danser Group

GDF Suez LNG Solutions is onlangs gestart met de levering van LNG aan een binnenvaartschip van de Danser Group, een container operator met een uitgebreid netwerk in Noordwest Europa. Met deze eerste stap wordt de Danser Group geholpen over te stappen van marine diesel naar LNG.

Eerste levering GDF SUEZ LNG aan Danser Group

Tegelijkertijd werkt GDF Suez LNG Solutions aan een complete LNG- infrastructuur voor de scheepvaart: permanente bunkerfaciliteiten voor schepen, tussenopslag en overslag van LNG en oplossingen om deze per schip te bevoorraden. De LNG leverancier levert een aanzienlijke duurzame bijdrage aan de transportsector door LNG te leveren voor trucks en schepen en te investeren in LNG stations en bunkerfaciliteiten. Het bedrijf is een joint venture van Cofely Nederland en GDF Suez Energie Nederland. GDF SUEZ Infrastructure International is, via Elengy, de op een na grootste LNG-terminal operator in Europa met 50 jaar ervaring in vermogensbeheer en terminal operatie, referentie partner in dit LNG-project.

Leveringszekerheid

Ben Maelissa, directeur van Danser: “Uiteraard was de LNG prijs een belangrijk criterium in het kiezen van onze bunkerpartner, maar LNG bunkering is nog geen alledaagse aangelegenheid. Daarom hebben criteria als leveringszekerheid, procesbeheersing en veiligheid een doorslaggevende rol gespeeld bij onze keuze voor GDF Suez LNG Solutions”.

Jan-Joris van Dijk, mede-directeur GDF Suez LNG Solutions: “Wij zijn al vroeg ingestapt in de ontwikkeling van LNG als brandstof. Nederland heeft een uitstekende uitgangspositie om LNG beschikbaar te maken voor de transport sector. Met de levering aan de scheepvaart zetten wij een volgende stap op weg naar een leidende rol in de Nederlandse LNG markt voor de transportsector”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer