Ga naar hoofdinhoud

Gefco bouwt lichtgewicht bedrijfswageninrichting voor Strukton

Gefco Automotive Benelux start met het lichtgewicht inrichten van de Peugeot bedrijfswagens voor Strukton in Nederland. De overstap van een stalen bedrijfswageninrichting naar een aluminiuminrichting zorgt voor flinke gewichtsbesparing van 95 kilogram.

PeugeotStrukton Worksphere heeft Gefco benaderd om mee te denken over een kostenbesparende oplossing voor de Peugeot bedrijfswagens. Door de overstap te maken van een stalen bedrijfswageninrichting naar een aluminiuminrichting wordt bij de Peugeot Expert een gewichtsbesparing van 95 kg gerealiseerd. Uit de testen blijkt dat met het lichtere gewicht er een totale brandstofbesparing van 0,95 liter per 100 gereden kilometers geldt. Bij 30.000 gereden kilometers per jaar resulteert dit in een brandstof voordeel van € 407,55 per auto per jaar.

Strukton Worksphere, onderdeel van de Strukton Groep, zorgt voor technologische voorzieningen in gebouwgebonden omgevingen. Strukton Workshpere is als technische dienstverlener actief in de service- en onderhoudsmarkt. “Met de nieuwe bedrijfsinrichting besparen wij enorm op onze brandstofkosten. Deze aanpassingen op onze bedrijfswagens hebben we  er binnen 1 jaar uit en zorgt daarnaast ook nog voor minder CO2 uitstoot,” aldus Jaap Muller, Fleet Manager van Strukton.

Per jaar levert Gefco rond de 300 speciaal aangepaste bedrijfswagens aan Strukton Worksphere. De bedrijfswagens van Strukton worden voorzien van een aluminiuminrichting, alarm, bestickering in de huisstijl, car kits etc. Door de nieuwe aluminiuminrichting worden de bedrijfswagens lichter waardoor het brandstofgebruik daalt.
Peugeot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer